Zapchany odpływ wody z klimy?

• Autor wątku Autor wątku RdQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

RdQ

Nowy
Auto
147 2.0 TS
Cześć
Od jakiegoś czasu w okolicy wentylatora leci mi woda i cała wycieraczka od pasażera jest mokra. Ostatnio również zauważyłem, że filtry kabinowe rownież od dołu sa mokre. Podejrzewam zapchane odpływy wody z układu chłodzenia tylko nie wiem gdzie one są umiejscowione. Aktualnie nie mam jak dostać się pod samochód (dodatkowo mam osłonę silnika od dołu) i czy idzie to znaleźć od góry? Ma ktoś może fotki poglądowe gdzie te odpływy się znajdują?

Sprawdź czy drożny jest odpływ wody z podszybia.

Odpływ w postaci gumki na grodzi jest dokładnie pod wejściem przewodów klimatyzacji do kabiny. Zobaczysz złącze a pod nim gumkę.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Czy macie jakiś pewny sposób na odblokowanie odpływu wody z klimatyzacji? Podszybie sprawdzone, po deszczu wody nie ma w kabinie. Za to jest podczas pracy na klimie. Zlokalizowałem odpływ na grodzi od strony silnika i niestety ale jest na tyle kręty, że zwyklym kabelkiem/rurką nie jestem w stanie dostać się dalej. Znacie jakieś środki chemiczne, które sobie z tym poradzą? Myślałem nad sprężonym powietrzem jednak dostęp do kompresora będę mieć dopiero za miesiąc jakiś.

klimatronik147.jpg
Co tu niby pokręcone? Drut przez gumkę i dłubiesz.

Pokaż załącznik 262067
Co tu niby pokręcone? Drut przez gumkę i dłubiesz.

u mnie wygląda to trochę inaczej. Bo o ile to jest wyjście, z kabiny do grodzi, co pokazałeśjest proste, to u mnie od strony silnika jest gumowe kolanko skierowane w dół i dojście jest tak fatalne, że mechanicznie nie idzie tego przepchać kabelkiem jakimś.
wyjscie ejst zaznaczone czerwonym kołem
https://www.alfaowner.com/Forum/attachment.php?attachmentid=736761&d=1489602179

Amortyzatory
Powrót