• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czujnik Drzwi i domykanie

rymianek

Nowy
Auto
Alfa 147 Twin Spark 1.6
1.słuchajcie moi drodzy gdzie w 147 3d znajduje się czujnik otwarcia drzwi ? Od strony pasażera ładnie się zapala światło i obrysówka, a od strony kierowcy ani ani.
2.Można jakoś ustawic zamykanie drzwi po ruszeniu ? programowo czy kombinacje z elektryka.

1.słuchajcie moi drodzy gdzie w 147 3d znajduje się czujnik otwarcia drzwi ? Od strony pasażera ładnie się zapala światło i obrysówka, a od strony kierowcy ani ani.
2.Można jakoś ustawic zamykanie drzwi po ruszeniu ? programowo czy kombinacje z elektryka.
Ad 2. W 3d nie zrobisz tego programowo. Może przekładka panelu sterowania szybami od strony kierowcy z 5d coś da. Generalnie włącza się to prztrzymując przez kilka sekund przycisk blokowania drzwi od środka (powinny się wtedy zamknąć lub zamknąć/otworzyć)

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Doczytałem porady kupiłem zamek (używany) jak nie swieciła lampka nie swieci i nie wykrywa otwarcia:( Chyba czas do elektryka.

Możesz jeszcze sprawdzić czy przewody w przelotce drzwi całe , jeśli tak to musi elektryk zobaczyć

Komputerek krzyczy, że prawe tylne drzwi są otwarte, chociaż to nie prawda, mam zamek na 6 pin, czy mogę włożyć 4 pin? Co stracę przez taką podmianę? Czy to nie rozwiąże problemu?

Rymianek. Rozwiązałeś problem może? Ostatnio u mnie się to pojawiło. Mimo otwartych drzwi kierowcy komputer tego nie pokazuje. Widziałem na własne oczy jak przestało działać. Lampka zaczęła migać i nagle zgasła i tak jest do dzisiaj. Wygląda jakby coś nie łączyło.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót