• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Skokowe zamykanie drzwi/Licznik mruga

Mieszczuch

Nowy
Auto
Alfa romeo 147 1.9jtd 2005r
Witam od około tygodnia jestem posiadaczem alfy romeo 147 2005r. po lifcie 1.9jtd

I mam dwa małe problemy
Mruga licznik oraz gdy chce zamknąć szyby to działa to skokowo i muszę co chwilkę klikać przycisk do góry

Auto kupione od osoby prywatnej
Lecz nie było tam panelu szyb od strony kierowcy ( powód zostawienie auta na noc otwartego i ukradli )
Ok zakupiłem panel szyb i przyszedł popsuty ( nie można było wybrać które lusterko ma być do ustawienia )
Więc zakupiłem drugi wszystko działa lecz problem jest z zamykaniem szyb
otwieranie szyb z pilota działa lecz już zamykanie nie
Próbowałem zakodować szyby lecz nie udało sie
Ktoś miał podobnie ?

Ps. obie szyby tak maja
werjsa 3d

you tube.com/watch?v=J-L_3gFjm3A&
you tube.com/watch?v=mzZ7Axo6Kxk

Ostatnia edycja:
Takie zamykanie szyb można wł/wył w programie alfaodb jeśli masz karte kodową. Możliwe ze w innej aplikacji serwisowej też. Przyciskami w panelu sterowania tego nie zmienisz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Witam od około tygodnia jestem posiadaczem alfy romeo 147 2005r. po lifcie 1.9jtd

I mam dwa małe problemy
Mruga licznik oraz gdy chce zamknąć szyby to działa to skokowo i muszę co chwilkę klikać przycisk do góry

Auto kupione od osoby prywatnej
Lecz nie było tam panelu szyb od strony kierowcy ( powód zostawienie auta na noc otwartego i ukradli )
Ok zakupiłem panel szyb i przyszedł popsuty ( nie można było wybrać które lusterko ma być do ustawienia )
Więc zakupiłem drugi wszystko działa lecz problem jest z zamykaniem szyb
otwieranie szyb z pilota działa lecz już zamykanie nie
Próbowałem zakodować szyby lecz nie udało sie
Ktoś miał podobnie ?

Ps. obie szyby tak maja
werjsa 3d

you tube.com/watch?v=J-L_3gFjm3A&
you tube.com/watch?v=mzZ7Axo6Kxk
Czy próbowałeś przez MES zrobić test działania przełączników od szyb? Psiknij silikonem w spraju w prowadnice szyb. Czy próbowałeś zamknąć szyby do końca a następnie przytrzymać przycisk zamykania przez kilka sekund a następnie to samo z otwieraniem szyb?

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

a jesli nie mam karty kodowej?

- - - Updated - - -

Czy próbowałeś przez MES zrobić test działania przełączników od szyb? Psiknij silikonem w spraju w prowadnice szyb. Czy próbowałeś zamknąć szyby do końca a następnie przytrzymać przycisk zamykania przez kilka sekund a następnie to samo z otwieraniem szyb?

próbowałem zamknąć szyby a potem otworzyć i nic
Prowadnice jutro sprawdzę a MES to co takiego? bo nie znam się totalnie

próbowałem zamknąć szyby a potem otworzyć i nic
Prowadnice jutro sprawdzę a MES to co takiego? bo nie znam się totalnie[/QUOTE]

Multi Ecu Scan. Program do diagnostyki auta i kasowania błędów. Potrzebujesz do niego kabla elm327 lub viaken kkl.

jakis kapbel dokladnie polecasz?
Bo niestety nie posiadam takiego ;/

Jeśli chodzi o szyby to trzeba zrobić inicjację - przyuczenie funkcji antyzgnieceniowych szyb - procedura już opisana w tym wątku , zawsze po odłączeniu akumulatora trzeba to robić

Co do migania licznika to w Twoim aucie został wymieniony jakiś moduł elektroniczny ( licznik, sensor air bag itp.) i nie został zaadoptowany do body komutera , w tym wypadku trzeba zrobić procedurę osiowania proxi , MES to ogranie bez problemu

Jeśli chodzi o szyby to trzeba zrobić inicjację - przyuczenie funkcji antyzgnieceniowych szyb - procedura już opisana w tym wątku , zawsze po odłączeniu akumulatora trzeba to robić

Co do migania licznika to w Twoim aucie został wymieniony jakiś moduł elektroniczny ( licznik, sensor air bag itp.) i nie został zaadoptowany do body komutera , w tym wypadku trzeba zrobić procedurę osiowania proxi , MES to ogranie bez problemu

"Jeśli chodzi o szyby to trzeba zrobić inicjację - przyuczenie funkcji antyzgnieceniowych szyb - procedura już opisana w tym wątku , zawsze po odłączeniu akumulatora trzeba to robić"
tylko ze opisana procedura nie pomaga

Kabel bede zamawial w nastepnym tygodniu

alle gro.pl/oferta/kabel-interfejs-elm-327-obd2-elm327-can-usb-z-pl-8557092846
cos takiego bedzie dobre?
Akurat mam blisko do odbioru osobistego tego :D
lub
olx.pl/oferta/kabel-interfejs-elm-327-obd2-can-usb-program-CID5-IDATtuF.html#3413e2eedc

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót