Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Posiadam 147 2.0 t.s auto jest po nieświadomym swapie na 1.8 t.s. i osprzecie 2.0 auto ma problem na biegu jałowym przerywa chodzi jak na trzy gary i wyświetla błąd czujnik położenia wału ale odpala bez problemu.
Faktycznie chodzi o czujnik wału korbowego.
Jeśli czujnik jest dobry to na początek radzę sprawdzić jego połączenia. Czasami zdarza się, że poprzez niestaranne zakładanie wtyczek do ECU następuje uszkodzenie delikatnych pinów. Odłącz akumulator i zobacz, czy tam czasami nie ma problemu.
czujnik wymieniałem dwa raz na używany później nowy, dzisiaj kupiłem komputer od 1.8 też na trzech sondach i będą mi zgrywać z niego dane na mój od 2.0 nie można podmienić immo blokuje. dam znać czy będzie poprawa.
A może zacząć poszukiwania w klasyczny sposób sprawdzając wszystko po kolei: lewe powietrze, cewki, świece, kable, ciśnienie sprężania, ciśnienie paliwa.
No i warto by może podłączyć oscyloskop do tego czujnika, żeby zobaczyć, jaki daje wykres.
A całą instalację przeglądałeś - może są jakieś przebicia/przetarcia na przewodach i dlatego czujnik głupieje.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.