Zaciski hamulcowe DENCKERMANN alfa 147 opinie?

• Autor wątku Autor wątku Dolu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Dolu

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 2005
Witam

Panowie, czy ktoś z Was miał założone zaciski hamulcowe marki DENCKERMANN? Ja kupiłem na początku grudnia do auta żony ( alfa 147) i przed świętami wchodzę do garażu, a tam wielka plama na podłodze. Alfa do mechanika i okazało się, że zacisk cieknie, mechanik wymienił zaciski na nowe tej samej marki. Między świętami, a sylwestrem żona coś się skarżyła, że przy hamowaniu ściąga ją na prawą stronę, stwierdziłem, że zmyśla. W sobotę dla świętego spokoju sprawdziłem i faktycznie ściągało na prawo. Dzisiaj podjechałem do mechanika, sprawdził i mówi, że znowu zacisk, jak to usłyszałem to zzieleniałem, w domu afera bo auto znowu niesprawne. Teraz samochód stoi u niego i czeka na moją decyzję, czy zmieniamy trzeci raz na zaciski DENCKERMANNA czy montuje coś innego... mechanik mówi, że z zamienników montuje też często zaciski marek KAMOKA, SKV, TRW. Możecie doradzić co robić i które z tych czterej wybrać?? Proszę pomóżcie , jestem załamany tą całą sytuacją...

Na Twoim miejscu nie montowałbym trzeci raz Denckermanna jak już 2 razy zawiódł to chyba nie ma co ryzykować. A z tych trzech to styczność miałem z zaciskami kamoka i tak jak u Ciebie nie była to przyjemna historia. :mad:

Ja rok temu wymieniałem u siebie zaciski i wymieniłem na Kamoka, po raptem kilku miesiącach użytkowania, zaczął się grzać, nie bawiłem się w nowe zaciski tylko zregenerowałem poprzedni.

TRW, Bosch, Lucas, ATE można montować myślę. Tanie zamienniki to loteria, lub wręcz badziewie niestety.

TRW, Bosch, Lucas, ATE można montować myślę. Tanie zamienniki to loteria, lub wręcz badziewie niestety.

Tanie to loteria, ale droższe też potrafią zawodzić, więc nie wiem czy jest sens wykładać więcej hajsu i ryzyko, że się zepsuje jest takie samo jakbyś kupił te tańsze, a jak kupisz tańsze to chociaż portfel nie schudnie.

Tanie to loteria, ale droższe też potrafią zawodzić, więc nie wiem czy jest sens wykładać więcej hajsu i ryzyko, że się zepsuje jest takie samo jakbyś kupił te tańsze, a jak kupisz tańsze to chociaż portfel nie schudnie.

Autor posta założył 2 razy tani zamiennik i źle się to dla niego skończyło w obu przypadkach. Każda część potrafi zawieźć, ale bezpieczniej jest założyć coś w wyższej półki. Nie zgodzę się, że ryzyko, że się to zepsuje jest takie samo.

Autor posta założył 2 razy tani zamiennik i źle się to dla niego skończyło w obu przypadkach. Każda część potrafi zawieźć, ale bezpieczniej jest założyć coś w wyższej półki. Nie zgodzę się, że ryzyko, że się to zepsuje jest takie samo.

Na jego miejscu nawet bym nie myślał o założeniu trzeci raz części z tej samej marki. A droższe nie zawsze oznacza lepsze, ale jak już kupujesz droższe i się (odpukać) zepsuje to będziesz bardziej zdenerwowany niż by to była tańsza część, po której nie ukrywajmy cudów się nie spodziewasz.

Nie montuj i nie rób sobie problemów jak już 2 razy w tak krótkim czasie denckermann nawalił to trzeci raz też pewnie nawali. Szkoda hajsu i słuchania zaczepek żony.

Dokładnie [MENTION=69873]Maxi[/MENTION] droższe nie oznacza lepsze.

Ostatnia edycja:
"Denckermann. Niemiecka jakość, czy chińska tandeta?" Ciekawy artykuł, polecam lekturę. :D

Na tej liście może, być tak naprawdę każdy producent (np. ABS, JURID), który regeneruje ori zaciski - opis czy część jest nowa czy regenerowana jest zawarty w katalogu.

Też miałem przygodę z marką Denckermann . Żona miała kolizję , pękł zacisk itp ...Mechanik zakładaj „niemieckie” zaciski Denckermann . Założyłem … zacisk nie wytrzymał pół roku . Z niemieckiej jakości został chiński ryż i plama płynu pod autem … Miałem założyć podobny temat , ale zauważyłem że nie tylko ja mam takie doświadczenia z tą marką .

Amortyzatory
Powrót