• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147 FL] Sterowanie z kierownicy radiem, moduł

Auto
Alfa Romeo 156 FL 1.9 TDI 150HP
Witam, mam problem, kupiłem alfę 147 fl, posiada sterowanie z kierownicy radiem fabrycznym, włożyłem inne radio które posiada w sobie moduł sterowania, w 156FL podpinałem pod zieloną kostkę i mostkowałem czerwony moduł pod kierownicą i działało bez problemu, w 147 nie widzę nigdzie takiego modułu, wiecie może gdzie się znajduje? Zdjęcie modułu ze 156 FL dla porównania

154c57e144f2b9c2532ef11f8d5f.jpg

Przyciski masz podświetlone (powinny mieć czerwone podświetlenie, jak go nie ma to nie są zasilone)? Radio to chińczyk czy coś markowego? Jeśli Markowego (bez możliwości programowania/przypisania przycisków) to potrzebujesz coś takiego:
https://www.car-tronic.pl/adapter-do-sterowania-z-kierownicy-alfa-romeo-156147gt-ctsar0012-p324

chyba że masz alfe po końcówce 2007 to sprawa cięższa bo sterowanie zasuwa po CANie (są też adaptery do tego tylko ciężej kupić).

Przyciski są podświetlone, auto z 2005 roku, radio Chińczyk, podpinam z radia Key1 i Key2 pod piny 10-11 11-12 itp w tej zielonej wtyczce która szła do fabrycznego radia i nie działa. W 156 miałem to samo i ruszyło dopiero po mostkowaniu tego modułu który wrzuciłem, w 147 takiego nie widzę. Jakieś pomysły?

Amortyzatory
Powrót