• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Dwa nietypowe problemy

spayol

Nowy
Auto
147 2.0ts
Mam dwa niezbyt popularne problemy,może ktoś coś wie

1.sparciała rura dolna od chłodnicy którą muszę wymienić.
u mechanik nie był w stanie jej kupić w hurtowni,nie ma jej. Ja również szukałem w necie po wyglądzie,ale również nie za bardzo ją widzę.
czy któs może podać link do zakupu dokładnie takiej jaką potrzebuję? (wychodzi z dołu chłodnicy i lączy się pionowoprzy komorze silnika)
drugie pytanie: czy jest jakiś sprytny sposób na wymiane samemu ( dostęp przy chlodnicy jest tragiczny) bez podnośnika i wizyty w warsztacie

2. Mam problem z wlewającą się wodą do środka klapy bagażnika.
po próbach butelkowych wydaje mi się że wlewa się przy szybie , jest jakaś nieszczelność.
Ktoś może podpowie jak się zabrać do naprawy i czym to zrobić?

Z góry dziekuję za pomoc

Mam dwa niezbyt popularne problemy,może ktoś coś wie

1.sparciała rura dolna od chłodnicy którą muszę wymienić.
u mechanik nie był w stanie jej kupić w hurtowni,nie ma jej. Ja również szukałem w necie po wyglądzie,ale również nie za bardzo ją widzę.
czy któs może podać link do zakupu dokładnie takiej jaką potrzebuję? (wychodzi z dołu chłodnicy i lączy się pionowoprzy komorze silnika)
drugie pytanie: czy jest jakiś sprytny sposób na wymiane samemu ( dostęp przy chlodnicy jest tragiczny) bez podnośnika i wizyty w warsztacie

2. Mam problem z wlewającą się wodą do środka klapy bagażnika.
po próbach butelkowych wydaje mi się że wlewa się przy szybie , jest jakaś nieszczelność.
Ktoś może podpowie jak się zabrać do naprawy i czym to zrobić?

Z góry dziekuję za pomoc

Dolny wąż to raczej ten https://allegro.pl/oferta/przewod-c...ogle&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czes
Jeśli woda dostaje się szybą to raczej była źle wklejona. Teraz jedyna rada to zakup kleju do szyb ( około 25zł) zdjecie maskownic wewnątrz z klapy i po dokładnym oczyszczeniu i od tłuszczeniu aplikacja kleju między szybę a ramkę klapy.

Ostatnia edycja:
Raczej bym proponowal wyciac szybe i wkleic od nowa..

Lesio widziałem ten przewód ale jest opisany że do 1.6 i cholera wie czy pasuje bo ja mam 2.0ts
tez się zastanwiam czy po prostu nie zdjąć tej rury uciąć kawałek ( jest sparciała na samym końcu który idzie do komory gdzie jest obejma) i z powrotem naciagnąć .Myślę że musiałbym obciąć około 1cm_2cm. co o tym myślicie?
co do szyby zrobie tak jak pszesz, zdejme maskownice i klej,a jeśli nic to nie da to pomysł kolegi Krzysia

Jak by było mało to przez antene też wlatuje woda,już zamówilem nową ( stara i tak była uszkodzona) i spróbuje ją zamontować,chociaż coś czuję że z podsufitką będzie niezły ból d.....

Ostatnia edycja:
Lesio widziałem ten przewód ale jest opisany że do 1.6 i cholera wie czy pasuje bo ja mam 2.0ts
tez się zastanwiam czy po prostu nie zdjąć tej rury uciąć kawałek ( jest sparciała na samym końcu który idzie do komory gdzie jest obejma) i z powrotem naciagnąć .Myślę że musiałbym obciąć około 1cm_2cm. co o tym myślicie?
co do szyby zrobie tak jak pszesz, zdejme maskownice i klej,a jeśli nic to nie da to pomysł kolegi Krzysia

Jak by było mało to przez antene też wlatuje woda,już zamówilem nową ( stara i tak była uszkodzona) i spróbuje ją zamontować,chociaż coś czuję że z podsufitką będzie niezły ból d.....

Moim zdaniem przewody są takie same.
Wiadomo że wycięcie i wklejenie to najpewniejsze rozwiązanie. Ale spróbował bym to uszczelnić bez wycinania.

rozmontowałem plastiki,ale kurcze nie widać w którym miejscu może być nieszczelność przy szybie. może macie jakiś pomysł na znalezienie nieszczelności? czy może zawalić wszedzie tym klejem do szyb?

Jesli chodzi o przewod to mam od 2.0ts..

dzięki Krzysiu,już zamówiłem ten co kolega Lesio wysłał. Mam nadzieje że będzie pasować

Amortyzatory
Powrót