Uszkodzona linka fotela alfa 147

ganisz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 120 km 2008. r
Niestety ostatnio przestał składać mi się fotel kierowcy w mojej 147. Mechanik przesłał mi takie oto zdjęcie - linka cała a uszkodzona została końcówka. Przed naprawą zakupiłem używany element jednak okazał się nieodpowiedni. Nowy kosztuje bagatela 363 zł. Może ktoś wie jak poradzić sobie z tym tematem? Może ktoś ma ten element na sprzedaż? Szukałem już nawet na allegro i olx całego fotela kierowcy ale nigdzie nie ma mojego koloru tapicerki.

271952310_670195457472353_214897775766561493_n.jpg

Ja pamiętam że kupowałem końcówkę która na śrubkę zakręciłem (w sklepie z artykułami metalowymi) i użyłem linki rowerowej.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Z tymi linkami to jest ogromny problem we fiatach z dostępnością. Raz do seicento chciałem dokupić to nie była nigdzie dostępna, był jeden zamiennik, który oczywiście nie pasował. Koniec końców linkę wywaliłem, przyspawałem migomatem taki wihajster przy progu drzwi do blokady siedzenia i właściciel sobie nogą otwiera siedzenie :D i Tobie też bym zalecał takie rozwiązanie zamiast bawić się w te linki i wywalać pieniądze zwłaszcza, że inflacja szaleje.

Kup jakikolwiek fotel kierowcy i przełóż linkę. Robota dość prosta.

@mlody1432 Znalazłem na YT wideo ilustrujące wymianę linki - nazywa się "How to fix seat tilting cable - Alfa Romeo GT" (mam jeszcze za mało postów, by móc wstawić link) i szczerze mówiąc wyciąganie fotela, rozkręcanie go, zdejmowanie skóry z oparcia, otwieranie mechanizmu i wymiana linki w nim nie sprawiają wrażenia prostej roboty... Chyba, że znasz jakiś prostszy sposób?

Amortyzatory
Powrót