2.0 benz., ENGINE CONTROL SYSTEM FAILURE

• Autor wątku Autor wątku Piętas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piętas

Guest
[147]2.0 benz. 2001r.
komunikat ENGINE CONTROL SYSTEM FAILURE pojawił się bez powodu. Jedyną nietypową sprawą w ostatnim czasie było holowanie innego samochodu i jazda przez ok 10-15 km z prędkością do 20km/h.
Dziś wyjeżdżam na mazurki i nie zdążę już tego naprawić.
Pytanie: Czym może być spowodowany taki komunikat i czy mogę z tym narazie pojeździć ? (Czy na przykład samochód nie wybuchnie mi po 10km?:)) Oprócz tego komunikatu samochód pracuje normalnie.
Pzdr.

[147]2.0 benz. 2001r.
komunikat ENGINE CONTROL SYSTEM FAILURE pojawił się bez powodu. Jedyną nietypową sprawą w ostatnim czasie było holowanie innego samochodu i jazda przez ok 10-15 km z prędkością do 20km/h.
Dziś wyjeżdżam na mazurki i nie zdążę już tego naprawić.
Pytanie: Czym może być spowodowany taki komunikat i czy mogę z tym narazie pojeździć ? (Czy na przykład samochód nie wybuchnie mi po 10km?:)) Oprócz tego komunikatu samochód pracuje normalnie.
Pzdr.

jezeli silnik nie jest zamulony i ma normalna moc to kontrolka po kilku odpaleniach i kilkudziesiecu kilometrach sama powinna zgasnac. na bank nie wybuchnie.

Pojeździłem trochę po mazurkach, kontrolka zgasła :). Dzięki.

engine system control failure

zrobilo mi sie tak samos kontrolka gasnie ale silnik dziwnie pracuje jakby cos tarlo nie wiem czy to nie pasek albo cos

Amortyzatory
Powrót