147 Blokada wstecznego

woops18osw

Nowy
Auto
Afla 14
Witam

Mam problem a dokladnie nie moge wbić wstecznego. Jest zablokowany. Wszystkie inne biegi wchodzą normalnie.
Co może być przyczyną?? Skrzynia padła??
Dodam że z pod maski słychać dzwiek jakby cos blokowało jak chcem wbić bieg wsteczny.
Z góry dziekuje i przepraszam za chaotyczny opis ale sprawa pilna. Musze dziś jechac w trase a bez wstecznego cieżko.

- - - Updated - - -

i jeszcze jedno pytanie.
Czy jak odkręce lewarek i cały ten mechanizm to nic sie nie przestawi z biegami? może ten wybierak pod lewarkiem zmiany biegów jest winny

ok mam jeszcze dodatkowe informacje.
sprawdziłem w dwie osoby jak działa wybierak ten pod akumulatorem
1-2 wchodzą na tym samym poziomie
3-4 wchodzi na tym samym poziomie wybierak podnosi przed biegiem
5-R ten sam poziom podnosi i 5 wchodzi a R nie.

Na wyłączonym silniku też nie wchodzi wsteczny? Mógł się rozlecieć wałek i dupa blada wtedy.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

tak tak samo. Chciałem nawet na siłę wybierakiem wbić ale nic nie idzie

- - - Updated - - -

Na wyłączonym silniku też nie wchodzi wsteczny? Mógł się rozlecieć wałek i dupa blada wtedy.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

To samo.... ogólnie to wszystkie biegi jestem wstanie wbić nawet z pod maski a w połowie drogi na wstecznym coś blokuje i nie idzie ...

Panowie i Panie chyba jest diagnoza.
Wyciągnąłem aku i podstawę
Wybierak lata na prawo i lewo a nie stoi w miejscu plus te tulejki czy jak to się nazywa pod nim wyskakują i się chowają przez to pewnie lata.
Moje pytanie czy to może być przyczyna braku możliwości wbicia wstecznego??
i czy jak kupie nowy to wystarczy wykręcić i wsadzić nowy czy trzeba cos jeszcze robić?? jakaś procedura?

- - - Updated - - -

Wyrobiona obudowa. Tylko zakup używki Cię ratuje (w moim przypadku taniej było kupić kompletną skrzynię). Chyba, że masz dobry wałek wybieraka bez otarć i dobrego gościa z obrabiarkami żeby powiększył otwór w obudowie i dotoczył tulejkę redukcyjną. Temat przerabiałem u siebie.

Amortyzatory
Powrót