• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

ALFA 147 czujniki parkowania

Misialik

Nowy
Auto
147
Dzień dobry,
Mam problem z czujnikami parkowania mianowicie wymieniłem zepsuty czujnik na nowy i zamiast chwilowego pisku pojawił się jedno pikniecie i ciągły pisk póki nie wyłączę wstecznego. Po jakimś czasie raz zadziałały i wszystkie czujniki działały bez zastrzeżeń. Sprawdzałem wszystkie możliwe sposoby ciągłość przewodów jest od kostek do samego sterownika. Czy problemem może być sam sterownik czujników parkowania? W środku nie śmierdzi spalenizną ani nie widzę żadnego przepalenia.

Ciągły sygnał oznacza awarię. Polecam sprawdzić dokładnie, czy wszystkie czujniki po wyrzuceniu wstecznego (oczywiście przy wyłączonym silniku [emoji6]) emitują takie charakterystyczne "cykanie". Ja w GT w krótkim okresie musiałem 2 czujniki wymienić - padały jeden po drugim

Cykają wszystkie tylko zamienniki z allegro ciszej.Mam 3 zamienniki na podmianę i na każdym to samo a jak sprawdzałem na Alfie 159 to działały jak należy

Amortyzatory
Powrót