• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 147 problem z elektroniką

Teramyjofu

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 jtd 115km 2001.r
Witam posiadam Alfę 147 z 2001 roku. Ostatnio była nie używana tydzień i padł akumulator. Po naładowaniu na nowo wyskakują przy odpaleniu kontrolki ABS i asr które po chwili gasna. Główny problem jest taki że nie dziala mi radio. Posiadam radio z wyświetlaczem(nawigacja, telefon itp) gdy wsiadam i przekręcam kluczyk zapala się na biało ekran, slychać ze czytnik cd kręci i świeci tak chwilę na biało po czym się wyłącza i tak kilka razy po czym wyłącza. Mam tak od kilku dni. Wczoraj po pracy wsiadłem i działało normalnie do zgaszenia i zamknięcia samochodu. Samochód był u mechanika na czyszczeniu styków w skrzynce bezpieczników obok aku. Sprawdzałem skrzynkę bezpieczników pod kierownica i ten odpowiadający za radio był w porządku ale i tak włożyłem nowy po czym radio samo się włączyło przy wyjętym kluczyku z stacyjki ale oczywiście na biało. Ktoś miał taki problem? Próbowałem wyjąć radio ale druty w te otwory nie chcą mi wejść głębiej niż 2 cm a w środku te blaszki są wygięte na boki radia. Będę wdzięczny za pomoc

Temat narazie zakończony. Po wymianie akumulatora jest widoczna poprawa. Radio nie dostawało prawidłowego napięcia przez co nie mogło się w pełni włączyć

Witam problem wrócił bardzo szybko. Proszę o pomoc

Amortyzatory
Powrót