• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

gdzie jest regulator ciśnienia paliwa w 1.6 ts ?

krees

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 Eco bena + LPG
Witam,
bardzo prosze o wskazanie gdzie znajduje się regulator ciśnienia paliwa w alfie 147 1.6 ts. Miałem problemy z odpalaniem auta i zastosowałem zaworek zwrotny co spowodowało, że samochód odpala bez problemu. Jednak wiem, że jest to prowizorka i coś musi być nie tak z regulacja ciśnienia a nie wiem gdzie ten regulator może być, tym bardziej, że nie ma powrotu paliwa z listwy do zbiornika. Przy okazji, czy w takiej sytuacji mając instalację LPG warto założyć wyłącznik pompy paliwa? Trochę głupio, że pompa napiernicza pełną mocą, nie mając powrotu, gdy silnik pracuje na LPG. Bardzo proszę o jakieś wskazówki w tej sprawie.

Wszystko znajduje się w pompie paliwa.
Wyłącznik pompy paliwa polecam jak najbardziej.

Amortyzatory
Powrót