Bilstein b14 kupować?

Auto
Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v 150km 2008
Witam, stoję przed zakupem b14, warto? Jak się na tym jeździ wiem że twardo ale bardziej mi chodzi czy jak się pójdzie mocno w zakręcie i podbije koło na dziurze to się wylatuje (jak to jest w tanich gwintach) czy dalej idzie jak po sznurku. Auto raczej jako daily. Jak wygląda wytrzymałość takich amortyzatorów bo opinię się skrajne.
Pytanie do osób które miały, jeździły.

Miałem (w sumie nadal mam, ale w piwnicy) i polecam z czystym sumieniem. Na standardowym zawieszeniu auto było oczywiście bardziej miękkie, ale nie oznaczało to że jest komfortowe, bo dźwięki wybierania dziur były bardzo słabe- głośno pracowało bardzo. Po założeniu B14 byłem w szoku jak jest cicho, mimo że sztywno, to nie jest niekomfortowo. Zacząłem też zwracać większą uwagę na opony, jak miałem Dunlopy to było okej, a jak założyłem Yokohamy to auto stało się milsze na dziurach xd

Miałem (w sumie nadal mam, ale w piwnicy) i polecam z czystym sumieniem. Na standardowym zawieszeniu auto było oczywiście bardziej miękkie, ale nie oznaczało to że jest komfortowe, bo dźwięki wybierania dziur były bardzo słabe- głośno pracowało bardzo. Po założeniu B14 byłem w szoku jak jest cicho, mimo że sztywno, to nie jest niekomfortowo. Zacząłem też zwracać większą uwagę na opony, jak miałem Dunlopy to było okej, a jak założyłem Yokohamy to auto stało się milsze na dziurach xd

A jak wygląda wytrzymałość takiego gwintu, nie wyleją się amory po 20tys?

Amortyzatory
Powrót