Nie chce ze mna rozmawiac-nie odpala

• Autor wątku Autor wątku turlisalfaromeo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

turlisalfaromeo

Guest
witam

od jakiegos czasu mam problem z moja bella, po wsadzeniu kluczyka do stacyjki i przekreceniu wogole nie kreci, nie chce odpalic, nie wydaje zadnego dzwieku, wczoraj nie moglem odpalic przez 1h , gdzie pozniej nagle odpalila, 100 razy odpali by pozniej nie odpalic:( o co moze jej chodzic? foch?:)

AR 147 (1.6 benz. 105kon) 2001r.

pala sie wszystkie ktore powinny sie zapalac przy normalnym starcie auta

Może jednak nie foch. Miałem coś takiego i wyszło że antenka kodowa już pada. Jest to takie ustrojstwo które przekazuje sygnał z kluczyka do immo. Idzie to od stacyjki i podłączone jest pod kolumną kierownicy. Tylko podstawowe pytanie czy rozrusznik zawsze kręci i tylko nie odpala , czy jest załkowita cisza? Bo jeśli to immo to masz tylko odcięcie zapłonu , a rozrusznik powinien kręcić. Jeśli jest cisza po przekreceniu stacyjki to moze to byc faktycznie rozrusznik.

to chyba jednak rozrusznik, wczoraj gdy nie chcial odpalic troche w niego postukalem i zaczol gadac:) trzeba bedzie wymienic:/ pozdrawiam

takie pytanie odnosnie rozrusznika, jest jakas roznica miedzy rozrusznikami dla AR 147 1.6 wersji 105 koni a rozrusznikiem dla wersji 120koni? czy moze w obu modelach jest taki sam rozrusznik?

takie pytanie odnosnie rozrusznika, jest jakas roznica miedzy rozrusznikami dla AR 147 1.6 wersji 105 koni a rozrusznikiem dla wersji 120koni? czy moze w obu modelach jest taki sam rozrusznik?

Rozrusznik jest ten sam dla wersji silnikowej 1.6 105KM, 1.6 120KM oraz wersji 2.0 150KM

Amortyzatory
Powrót