uszczelniacz wału

• Autor wątku Autor wątku kawonczyk2312
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kawonczyk2312

Guest
Witam;) Mam pytanie poniewaz ostatnio pękł mi uszczelniacz wału i wylał sie cały olej i nie wiem dlaczego.. Czego to moze byc przyczyna? Jechałem ponad 160 i pękł.. Wczesniej przy ciepłym silniku mrugła czasem kontrolka oleju na wolnych obrotach a czasem przy 4.500 moze to byc przez złu olej?

Witam;) Mam pytanie poniewaz ostatnio pękł mi uszczelniacz wału i wylał sie cały olej i nie wiem dlaczego.. Czego to moze byc przyczyna? Jechałem ponad 160 i pękł.. Wczesniej przy ciepłym silniku mrugła czasem kontrolka oleju na wolnych obrotach a czasem przy 4.500 moze to byc przez złu olej?

jesteś pewien że z uszczelniacza wału?niby jaki olej masz wlany?Jak mruga kontrolka to oznacza że jest niskie ciśnienie oleju w silniku,a jak z tym jeździłeś to czeka cię remont silnika.Myślę że stan oleju jest(raczej był) ok?

Tak jestem pewien... AR była w warsztacie i był pekniety na puł... Olej sie lał jak z konefki i nie mam pojecia dlaczego pękł. Olej jest po srodki kresek max i min.. Moze to byc wina pompy?

jezeli pojade na pomiar cisnienia to sie dowiem czy to pompa?

Amortyzatory
Powrót