Alfa 147 1.6 TS (315KM)

• Autor wątku Autor wątku madryar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

madryar

Guest
Witam

Na forum sportsalfa (bylym forum gtv6) znalazlem opis fajnej 147. Wierzyc sie nie chce co mozna zrobic z silnikiem 1.6 TS( cytat: It still is a 1.6 litre engine but now has 280bhp (231 wheel horse power) and 232 ft/lbs torque at 12 psi boost. She has 300bhp and 245 ft/lbs torque at 15 psi(1 bar) and the car runs 1.1 bar in Mondello Park with 315bhp.) :wink: Auto do 60 mph przyspiesza w 5.3 sek., a przeciez to FWD, do tego jak dla mnie super stylizacja zewnetrzna.

Tutaj link do opisu tego potworka http://www.sportsalfa.com/phpBB2/viewtopic.php?t=12437&highlight=alfa+147

pozdrawiam

kurcze :shock: masakra normalnie....
tyle kucyków pod maska to ma 147 GT po podrasowanej jednostce napędowej przez Noviteka...
że z takiej małej pojemności mozna tyle mocy wyciągnąc...kto by pomyślał. :roll:

pozdrawiam

fajne auto do zabawy (stylistycznie tak średnio mi sie podoba), jeśli ta Alfa osiąga 60mil/h w czasie 5.3s (do 100km/h przyspiesza pewnie w granicach 5.7s) na drogowych oponach (widocznych na zdjęciach) to jak dla mnie jest już bardzo szybka.

Po Rzeszowie też jeździ zmodyfikowana Alfa 1.6TS, tylko moc i model samochodu inny :P (Alfa 145 1.6TS + kompresor Rotrex, moc samochodu 190KM), często się mijamy na mieście, co ciekawe jeździ nią teraz jakaś blond kobieta :wink:

Piotr napisał:
fajne auto do zabawy (stylistycznie tak średnio mi sie podoba), jeśli ta Alfa osiąga 60mil/h w czasie 5.3s (do 100km/h przyspiesza pewnie w granicach 5.7s) na drogowych oponach (widocznych na zdjęciach) to jak dla mnie jest już bardzo szybka.

Po Rzeszowie też jeździ zmodyfikowana Alfa 1.6TS, tylko moc i model samochodu inny :P (Alfa 145 1.6TS + kompresor Rotrex, moc samochodu 190KM), często się mijamy na mieście, co ciekawe jeździ nią teraz jakaś blond kobieta :wink:

Czy mowa o czarnej alfie z pewnej "tjunikowej" rzeszowskiej firmy? Jezeli tak to nie wierze w 190KM, nawet jezeli zobacze wykres z hamowni made in V-tech :wink: , no chyba, ze z jakiejś MAHA.

Co do stylizacji, jezeli mialaby nawet i 2.0 TS pod maska ale seryjny to rzeczywiscie bylaby na wyrost. Jednak przy takich osiagach nie mozna tylko powiedziec, ze wyglada na szybka-ona jest szybka :wink: Widac tutaj bardzo profesionalne podejscie do modyfikacji m.in. hamulce, zawieszenie, felgi i opony.

Amortyzatory
Powrót