Spalanie 147 1,6 TS 105km

• Autor wątku Autor wątku KOdi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KOdi

Guest
Witajcie

Jakieś dwa miesiące temu moja żona stała się szczęśliwą posiadaczką AR 147 1,6TS 105km. Dlugo zastanawiliśmy się nad wyborem auta dla niej i dużo przebieraliśmy, jednak gdy weszła do Alfy juz z niej nie wysiadła ( a i ja mam problem żeby mnie z za kółka wyciagnać), ale do rzeczy. To że jest duzo negatywnych opinii to wiadomo, szczególnie czułe punkty to zawieszenie i spalanie i teraz co się okazuje. Komputer pokazuje średnie spalanie na poziomie 7,9 litra. Nie sprawdzałem "domowym" sposobem nalać do pelna pojeździć i zalać ponownie, ale pytanie czy wskazania komputera w tych modelach samochodu są wmiarę uczciwe i że taką wartość można przyjać za realną ?

REALNIE :)

MIASTO - WERSJA SPACEROWA - 8,2-9L/100km
MIASTO - WERSJA NO LIMIT - 10-11,5L/100km (Zrywniej...)

TRASA - WERSJA ECONO - 7,6 L/100km (do 120 km/h)
TRASA- WERSJA NO LIMIT - 11L/100km

-/+ 0.5L

:)

Ostatnia edycja:
Witajcie

Jakieś dwa miesiące temu moja żona stała się szczęśliwą posiadaczką AR 147 1,6TS 105km. Dlugo zastanawiliśmy się nad wyborem auta dla niej i dużo przebieraliśmy, jednak gdy weszła do Alfy juz z niej nie wysiadła ( a i ja mam problem żeby mnie z za kółka wyciagnać), ale do rzeczy. To że jest duzo negatywnych opinii to wiadomo, szczególnie czułe punkty to zawieszenie i spalanie i teraz co się okazuje. Komputer pokazuje średnie spalanie na poziomie 7,9 litra. Nie sprawdzałem "domowym" sposobem nalać do pelna pojeździć i zalać ponownie, ale pytanie czy wskazania komputera w tych modelach samochodu są wmiarę uczciwe i że taką wartość można przyjać za realną ?
Hej..ja mam AR 147 120 konną,moje średnie spalanie to ponad 8 litrów (od 8,0 do 8,9 w zależnosci jak sie jeżdzi,jesli przez jakis czas jezdze spokojnie to jest ten dolny wskaznik,a jezeli noga robi sie ciezsza to ten górny:)) tak wiec jezeli twoja pokazzuje ci 7,9 to według mnie tak jest.

też mam wersje z wariatorem, spalanie w trybie mieszanym, po przejechaniu ok. 900 km to równe 9.0 litrów. Jazda raczej ekonomiczna...

Amortyzatory
Powrót