Oryginalne radio + odtwarzacz mp3

Panowie,
kupiłem sobie taki oto kabelek http://allegro.pl/wejscie-sygnalowe-aux-blaupunkt-i-in-tanio-i1438482410.html
dodałem przejściówkę z aux na jack-a,podłączyłem do radia i ... nie działa.
Dodam, że kombinacja on+src uruchamia changer, a kostka jak widac jest niebieska,czyli ze zmnieniarki. Czy wiecie które piny mają tam być popodłączane,żeby to działało? dlaczego z podłączoną kostką nie umiem przez przycisk src przęłączyć się na aux?
jak się do tego zabrać?
za wszystkie porady dzięki.
pozdrawiam

wygląda na to,że piny są podłączone tak jak powinny... a radio nadal nic

Ja mam transmiter wbudowany w Nokii n8 i teraz się wycwaniłem że albo cd, albo po prostu puszczam w telefonie (ładnie bezprzewodowo) ustawiam fale w radiu i śmiga bez problemu, trzeba tylko znaleźć odpowiednio pusta fale , minimalnie ciszej niz radio i cd ale. dźwięk jest zadowalający

No właśnie. Transmiter, to cena ok 20 zł i bez babrania się w kablach. Kwestia tylko, że jest to transmisja radiowa, a więc ograniczona przez odbiornik. Zakres ograniczony filtrami do 16kHz. Jednak "Osoba w wieku “-nastu” lat słyszy dźwięki z przedziału około 30Hz – 18kHz.
Osoba w wieku “-dziestu” lat słyszy około 40Hz – 16kHz lub czasem 60Hz-14kHz.
Osoba w wieku “-dziesięciu” lat słyszy jedynie około 100Hz – 8kHz, potem zakres ten może się zawęzić nawet do 200Hz – 4kHz.
"

Jakość dźwięku z transmitera jest kiepska, często są zakłócenia. Nie polecam! Osobiście mam wyjście na mini jack podpinam do odtwarzacza i jest naprawdę dobrze. Miałem pewne problem były one związane z wypadającym kablem, wystarczyło wymienić kabel.

O, dobrze wiedzieć, że jakość nie jest najlepsza. A miałem zamiar to kupić.

szkoda kasy na te transmitery. Kup kabel i zmostkuj będzie najtaniej i najlepiej. Zmostkowanie ma wadę: nie działa cd.

szkoda kasy na te transmitery. Kup kabel i zmostkuj będzie najtaniej i najlepiej. Zmostkowanie ma wadę: nie działa cd.
Tylko szkoda stracić tego CD-ka:( Całkiem niezła jakość się z niego wydobywa. Zastanawiam się czy w ogóle cokolwiek z tym robić. W sumie płyty, to nie majątek, a nagrywarki już dawno trafiły pod strzechy ;)

Szkoda że nie odtwarza płyt z mp3 wtedy było by już świetnie i nie trzeb by nic innego. Jest możliwość przełączania tylko trzeba to jakoś inaczej zmostkować. Na forum już ktoś to opisywał. Nie bawiłem się w to bo za dużo zachodu, od kilku miesięcy słucham z odtwarzacza mp3 lub radia wcale nie brakuje płyt. Mam nawet zmieniarkę płyt w bagażniku jak chcesz to mogę sprzedać:)

Nie, zmieniarki nie potrzebuję. Nie robię jakiś super długich tras, a większość czasu i tak spędzam słuchając kilku moich ulubionych audycji radiowych (nie RM :D ).

wcale nie trzeba tracic CD. Wystarczy zastosowac przelacznik. Zasada dzialania taka sama jak wlacznik / wylacznik swiatla w pokoju :) pstryk i kabelki sie stykaja (jest mp3), pstryk i kabelki sa rozlaczone (i mamy CD)

Tylko jeszcze trzeba gdzieś ten przełącznik wyprowadzić, a to już więcej zachodu.

Myślę, że dałoby się to nawet zautomatyzować przez zastosowanie odpowiedniego gniazda. Na zasadzie działania gniazda mini jack-a. Tylko tak aby w momencie wpięcia styki się łączyły a nie rozwierały. Tylko... mi się nie chce ;)

Amortyzatory
Powrót