• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Przesuwanie fotela pasażera

• Autor wątku Autor wątku Makaron
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Makaron

Guest
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem 3 drzwiowej wersji 147. Nieszczęście polega na tym, że aby ktoś usiadł na tylnej kanapie musi przesunąć fotel np. pasażera.

Problem w tym, że mechanizm, który po odsunięciu fotela do przodu zatrzymuje go z powrotem na miejscu zawodzi. Raz się uda, raz nie.

Pytanie brzmi czy można to naprawić? Jeśli tak, proszę o wskazówki :)

Kiedy przesuwam fotel używając dźwigni pod fotelem, blokada położenia działa bez problemu.

Pozdrawiam :)

Powinno się dać to naprawić. Ja miałem podobny problem w GT. Niestety nie robiłem tego sam tylko u machera od foteli więc nie podpowiem Ci dokładnie jak to zrobić. Należałoby wyjąć fotel i pogrzebać w tym mechaniźmie

Czytałem tego posta, a możesz podać przybliżoną kwotę za naprawę? :)

Mogę nawet dokładną :) 180 PLN. Tylko u mnie była masakra z tym, fotel sam się składał, nie miał w ogóle blokady, przekrzywił się i nie dało się go w ogóle do przodu przesunąć. Ale koleś wszystko ładnie poskładał do kupy. Poszukaj na forum posta w tym temacie. Ja widziałem gdzieś taki, gdzie chłopaki pisali o jakimś patencie. Że jak się źle jakoś zapadka zablokuje to jest taki problem, ale można go dość łatwo naprawić.

Szukałem już wcześniej ale jeszcze poszukam, dziękuję za informację. Pozdrawiam :)

Amortyzatory
Powrót