pepp, generalnie miganie wskaźników może być wywołane wieloma czynnikami (np. słaby aku, inne radyjko czy też to co Ty miałeś). W tym przypadku jest to spowodowane radyjkiem, do czego już kolega doszedł. Wystarczy przeczytać cały wątek![]()
pepp, generalnie miganie wskaźników może być wywołane wieloma czynnikami (np. słaby aku, inne radyjko czy też to co Ty miałeś). W tym przypadku jest to spowodowane radyjkiem, do czego już kolega doszedł. Wystarczy przeczytać cały wątek![]()
Witam. Mam do was takie pytanie byłem dokładnie z tym samym problemem co opisujecie tu wszyscy czyli z miganiem wyświetlacza przebiegu i przejechanych km u serwisanta, powiedział mi że on nie potrafi tego naprawić i że to jest na pewno usterka w zegarach i że trzeba je wymienić. Z tego co widzę to koleś zupełnie nie miał pomysłu co to jest i powiedział pierwsze co mu przyszło na myśl. Teraz tak czy wymieniając zegary może zniknąć błąd ?. Z innej beczki też zapytam czy mając standardowe wyposażenie wnętrza ( zegary podstawowe wyświetlacz przebiegu i temp. pokrętła klimatyzacji bez wyświetlaczy) wymienić na tą lepszą wersje z większymi wyświetlaczem pod zegarami gdzie pokazuje mi wszystko i panel klimatyzacji również z wyświetlaczami. Czy jest możliwa taka zamiana?
Pozdrawiam Rozpu
co do mechanika, jedź do innego bo ten to czysta sierota jeśli niewiedział tego. to nie dzieje się tylko w alfach, ale również z tego co doswiadczyłem to w oplach, hyundaiach oraz VW.
co do zegarów, wymiana tego nie naprawi
a zamiana nie jest zbytnio możliwa, gdyż musiał byś wymienić instalację, obsługującą "lepsza" wersję zegarów, oraz komputer pokłądowy,
jednym słowem nie opłaca się to
No cóż dziękuje za odpowiedź mechanika właśnie zmieniłem![]()
U mnie pojawił się wczoraj ten sam problem czyli migający wskaźnik przebiegu i przejechanych kilometrów. Stało się to po tym jak wymieniłem akumulator na nowy. Akumulator kupiłem o ten samej pojemności ale o innym prądzie rozruchowym. Nie wiem czy ma to znaczenie. Czy istnieje możliwość samemu wyeliminować ten błąd czy pozostaje tylko podpięcie pod kompa/wizyta w ASO ?
Ja bym sprawdził ten aku, bo może fabryczna wada. Migający ekran to raczej kwestia słabego styku elektrycznego.
O tym nie pomyślałem. Uważasz, że aku może być wadliwy ? Ciekawe czy sprzedawca zgodziłby się na wymianę..
Czasami wychodziły takie, które się same rozładowywały po bardzo krótkim czasie (a nie wiadomo, ile Twój leżał na półce sklepowej). Sprawdź go miernikami najlepiej. Później ew. pod prostownik, żeby zobaczyć stan naładowania. Co do wymiany - sprzedawca musi wymienić za okazaniem dowodu zakupu. Masz gwarancję przy kupnie akumulatora.
Właśnie dziś miałam to samo, mrugało z 30 minut, potem w domu już panika, forum, kombinowanie ale po przejażdżce popołudniowej wszystko wróciło do normy. Na razie ufff.