Face lifting 147

• Autor wątku Autor wątku naza87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

naza87

Guest
Witam serdecznie!
Interesuje mnie przerobienie przodu alfy 147 na ten po liftingu z 2004r. Wiem, że jest to możliwe do zrealizowania tylko ciekawią mnie koszty z tym przedsięwzięciem związane, czy ktoś z szanownych kolegów myślał, próbował lub co lepsze wykonał? Myślę , że jest to jakaś alternatywa dla osób którym chęć posiadania przewyższają koszty zakupu auta po jesieni 2004 r.
Pozdrawiam

Zmiana : Maski + Zderzak + Grill góra i dół + błotniki+kierunkowskazy+ lampy...... sens ? moim zdaniem żaden, ale to kwestia gustu. Poliftówka ma tylu zwolenników co przeciwników :) Poza tym temat był :P

do tego problem przy odsprzedaży - bo ludzie unikają takich wynalazków, liftingów w domowym garażu... poza tym może to kwestia gustu ale AR 147 tylko przed liftem, natomiast AR 156 po lifcie :D pozdrawiam Paweł

Nie rób tego! Ciesz się Alfą 147 bez zrujnowanego przodu. Jak chcesz mieć Seata Ibizę, kup Seata Ibizę. :P

Ja również jestem przeciwnikiem takich przeróbek i odradzam pseudo face liftingów.
Tak jak koledzy wyżej napisali nie dość że duże koszty związane są z taką przeróbką to przy odsprzedaży będzie każdy mówił że auto jest kombinowane.
Ja kiedyś widziałem na oczy taki wynalazek i pomimo tego że był dobrze zrobiony. Wszystko bardzo dobrze spasowane i pomalowane to gdy tylko zobaczyłem tył od razu wiedziałem co jest grane.
Pierwsza myśl jaka mi przyszła to że auto nieźle było walone przodem bo nikt raczej nie wymienia całego przodu tylko dlatego że bardziej się mu podoba.
Wiadomo że to TY wkładasz kasę w autko i Tobie właśnie ma się ono podobać
ale jeśli masz cały przód to nie baw się w takie przeróbki - nie warto.
Pozdrawiam
Grzesiek.

do tego problem przy odsprzedaży - bo ludzie unikają takich wynalazków, liftingów w domowym garażu... poza tym może to kwestia gustu ale AR 147 tylko przed liftem, natomiast AR 156 po lifcie :D pozdrawiam Paweł
Pawciu87 dokładnie się z Tobą zgadzam 147 przed, 156 po.:) I potem, każdy myśli, że samochód uczestniczył w katastrofie.

Precz z wszelakimi przeróbkami Alf!
Belle są najpiękniejsze w takim stanie w jakim zjeżdżają z taśmy i jadą do salonu, a potem już do klienta. Jak chcesz 147 poliftingową to za takową się rozglądaj, a nie przerbiaj bo jak już koledzy wyżej powiedzieli, przy odsprzedaży może być kłopot... No ale to tylko moje zdanie.

ja tez jestem za tym ze 147 przed jest ładniejsza a co do przeróbki jesli chcesz miec fl to lepiej swoja sprzedac i kupic FL to co masz dac w czesci robocizne lakierowanie to kupisz sobie FL i po problemie nio chyba ze masz auto po dzwonie i go składasz ale tak jak koledzy mówi przy sprzedazy takie auta omija sie dalekim łukiem niestety nikt nie wierzy ze dla kaprysu sie zmienia przód auta

I ja wyrażę poparcie dla słów kolegów wyżej. Problem przy sprzedaży, przede wszystkim. jak po dzwonie to lepiej zrobić na przed FL. Jak kaprys lepiej sprzedać i kupić FL. Myślę, że koszta będą podobne. Osobiście jak bym miał coś przerabiać jeśli chodzi o wygląd to przerobił bym na GTA :)

po co przerabiać coś co już jest piękne :D a i największy problem jest potem przy sprzedaży !!!!

Dla mnie poliftówka jest ładniejsza, ale również nie zdedcydowałbym się na taką przeróbkę.. są lepsze/rozsądniejsze sposoby na upiększenie przedliftowej 147'mki.. ;)

Wszystko jest kwestią gustu, ale na początku też myślałem nad przeróbką. Później postawiłem dwa autka obok siebie i wniosek był jeden Alfa sprzed FL jest piękna, przód wygląda na masywniejszy, solidniejszy.

wolałbym poszukać jakiegoś rozbitka w wersji TI i pozabierać mu kilka sprawnych rzeczy :)

hehe na szczeście moja 147 spisuje sie dobrze. Jak na razie jest niezawodna i nie bedę nic z nią robił, po prostu widziałem poprzerabiane na allegro i zastanawialem sie ile takie coś kosztuje :p

Nie rób tego! Ciesz się Alfą 147 bez zrujnowanego przodu. Jak chcesz mieć Seata Ibizę, kup Seata Ibizę. :P

odwalcie się:P . wypraszam sobie;)
ja kupując swoją szukałem tylko wersji FL. Uważam, że jest o wiele "świeższa" od poprzedniej.
jedyne co bym zamienił to zegary.

no pewnie że jest świeższa, ale mam takie jakieś dziwne wrażenie że FL 147 był na siłę bo auto już pare lat na rynku było, a jednocześnie nie było pomysłu jak upodobnić ją do nowszych modeli tak by wzbudzała większy zachwyt, bo przedliftingówka była doskonała :D

popieram kolege wyzej - Czarek 145
po fl jest ładniejsza
dlatego jest lift, zmieniaja na ładniejsze co wczesniej mi lekko nie poszło, jak szukałem 147 to tylko po fl albo zadnej

Dla mnie FL to damska wersja a'la Ibiza :) Ma prawo mi się nie podobać i mi się nie podoba...ale "De gustibus non est disputandum" I koniec :)

popieram kolege wyzej - Czarek 145
po fl jest ładniejsza
dlatego jest lift, zmieniaja na ładniejsze co wczesniej mi lekko nie poszło, jak szukałem 147 to tylko po fl albo zadnej

Hm, to która wersja się komu podoba jest oczywiście kwestią indywidualnej oceny i ciężko na tym polu dyskutować. Jednak nie mogę się zgodzić z tym, że lift jest po to, bo coś komuś wcześniej nie poszło (ręka drżała przy projektowaniu? :P). Lifting przeprowadza się z wielu powodów, ale nie zawsze jest to wygląd. Bardzo często lift nie wychodzi autu na zdrowie (mówimy tu o stylistyce). Przykład? Grande Punto i Punto Evo - człowiek, który projektował przód w Evo, powinien zostać rozstrzelany, a jego dzieci sprzedane na targu niewolników.

W przypadku 147 tak źle nie jest, ale... no właśnie, Seat Ibiza. :P

Amortyzatory
Powrót