Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Czyszczenie EGR auto nie odpala POMOCY

kubasiekw
    Gość

Domyślnie Czyszczenie EGR auto nie odpala POMOCY

Witam Potrzebna Pomoc Dzisiaj czysciłem czujnik ciśnienia doładowania, zawor EGR , odłaczyłem akumulator na okres dwoch godzin i auto nie odpala alfa 147 1,9JTDm czy to uszkodzony czujnik czy trzeba bład skasowac ......Prosze o Pomoc co moze byc powodem Kreci ale nie Pali...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

wszystko poskładałes do kupy?

kubasiekw
    Gość

Domyślnie

no Własnie ze tak zawsze super palił tragedia nie wiem co to moze byc od czego jest czarny waz idacy wzdłuz EGR z taka czarna puszką??http://img117.imageshack.us/img117/3158/pict1271xm5.jpg podczepiony do niego
    Ostatnio edytowane przez kubasiekw ; 24-01-2011 o 22:52

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał kubasiekw Zobacz post
    no Własnie ze tak zawsze super palił tragedia nie wiem co to moze byc od czego jest czarny waz idacy wzdłuz EGR z taka czarna puszką??http://img117.imageshack.us/img117/3158/pict1271xm5.jpg podczepiony do niego

to na obrazku to są przewody odmy silnika , a w ogóle po ch... odłączałeś aku do czyszczenia egr i MAPa ? ;

jeżeli załatwiłeś MAPa to będzie błąd w pamięci wyskakujący przy każdym rozruchu , można sprawdzić kompem ;

anyway , jeżeli wszystko dobrze poskładałeś , to OK , po prostu czasami po czyszczeniu trzeba naprawdę dłużej pokręcić rozrusznikiem aż zagada
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Romeo Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    Alfa Romeo:)

Domyślnie

Dziwna sprawa. Samo czyszczenie EGR nie powinno takich problemów powodować. Ja czyściłem u siebie i nie miało to żadnego negatywnego skutku na auto. Może rzeczywiście niechcący dłubiąc pod maską coś wypiąłeś? Zerknij spokojnie na wszystkie wtyczki, zresetuj odpinając jeszcze raz aku.
    145 1,7 16V - była
    147 1,9 8V - była
    GT 1,9 16V - była
    156 SW FL 1,9 8V - była
    164 3.0 V6 super - była
    90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
    159 1,9 16V- jest

kubasiekw
    Gość

Domyślnie

Witam Wielkie dzieki za pomoc rzeczywiscie tzreba było dłuzej krecic kilka razy prawie az do rozładowania akumulatora...Juz jest wszystko Ok Pali pieknie ..Moze ktos mi wytłumaczyc dlaczego tak sie dzieje??Jeszce raz Wielkie Dzieki

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

Cytat Napisał kubasiekw Zobacz post
    Witam Wielkie dzieki za pomoc rzeczywiscie tzreba było dłuzej krecic kilka razy prawie az do rozładowania akumulatora...Juz jest wszystko Ok Pali pieknie ..Moze ktos mi wytłumaczyc dlaczego tak sie dzieje??Jeszce raz Wielkie Dzieki
    hmm czysciłem pare razy juz egra w róznych alfinach i paliły od strzału, włoszki jak kobiety kaprysy maja rozebrałes ja to sie zawstydziła grunt ze pali normalnie mozliwe ze spowodowane to było odpieciem aku, ja czysciłem na zapietych klemach...
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    AR 145 1,4 TS 2000r; AR 156 SW 1,9 JTD 2005r

Domyślnie

Miałem taki sam problem.
    Odłączyłem akumulator (-) do czyszczenia egru i czujnika ciśnienia, po poskładaniu wszystkiego do kupy i sprawdzeniu czy czegoś nie pominąłem chciałem alfe odpalić i zonk kręcę i kręcę i nic ;( załamka. Kolejne sprawdzenie wtyczek, wypięcie, wpięcie. Ponowne zweryfikowanie tego co było ruszane i kręcimy i d...pa ;( Co ciekawe infocenter też się nie załączał po przekręceniu kluczyka. Podejrzenie padło na akumulator. I to się okazało strzałem w dziesiątkę!!!! Po naładowaniu alfa odpaliła od drugiego zakręcenia.
    Zastanawiam się czemu aku był tak rozładowany? Alfa stała ze 2, 3 dni nieruszana przed operacją czyszczenia egru. Może aku dogorywa w końcu ma swoje lata - dobre 5 i pół. Teraz monitoruję na bieżąco stan naładowania akumulatora. Ładowanie sprawdziłem - 14,5 więc dobre.
    Żaden błąd nie wystąpił po operacji czyszczenia, a przynajmniej infocenter milczy w tej kwestii.
    Ostatnio edytowane przez Marek75 ; 27-01-2011 o 17:06