AR 147 centralny z pilota nie działa

• Autor wątku Autor wątku Karmelek26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karmelek26

Guest
Witam. mam problem z centralnym zamkiem, a mianowicie kilka miesięcy temu po powrocie do domu przestał mi działać centralny z pilota.ni stąd ni zowąd samochód przestał reagować.Myślałem ze bateria ale niestety to nie to. wczoraj byłem u gościa i sprawdził mi kluczyk.działa bez zarzutów,proszę o pomoc gdzie się znajdują przekaźniki,centralka co odbiera sygnał z pilota. A może ktoś z was miał już taki problem w swojej AR i wie jak go rozwiązać.pozdrawiam i z góry dziekuje.

Masz jeden kluczyk, czy dwa?
Warto byłoby zobaczyć czy drugi kluczyk też nie działa.

drugi kluczyk tez nie działa, dorabiałem go co prawda, wcześniej działał

A może ktoś z was miał już taki problem w swojej AR i wie jak go rozwiązać
Mi klapy nie chce z pilota czasem otworzyć, nie mówiąc już że o konsoli to mogę zapomnieć i do dziś nikt nie umie zdiagnozować czego dokładnie przyczyna tego jest

może to zbyt proste ale sprawdz bezpiecznik, tylko po wymianie odłącz na chwile masową kleme.

nie umie zlokalizować bezpiecznika klapy niby jest gdzieś dołączony ale nie da się go znaleźć

Nie wiem ale może Alfie prądu brakuje. Dobrze byłoby podłożyć jakiś aku. Trzeba coś eliminować.

aku sprawdzony bezpieczniki też chyba że gdzieś jest jeszcze inny bezpiecznik. nie wiem gdzie jest przekaźnik od centralki i cały odbiornik co sygnał z kluczyka pobiera do centralnego,. centralny działa z kluczyka mechanicznie

Podejrzewam, że samej jako takiej centralki do sterowania centralnym zamkiem nie ma. Wydaje mi się, że tą funkcje realizuje body computer.

a działa Ci zamykanie przyciskiem z konsoli ? centralnym zamkiem steruje body i wychodzi z niego taki szary pojedynczy kabelek pełniący role anteny alarmu

gdzie tego szukac? bo ja mam np kaprysny centralny - czasem otworzy z daleka a czasem pod szybe musze podlozyc pilot;/

Witam. dołączę się do tematu ponieważ mam taki sam problem jak kolega powyżej. Musze przykładać kluczyk do szyby aby otworzyć czy zamknąć auto. Powiem ze po stłuczce i odebraniu auta 2 dni było git a teraz znów pod szybę. czy to coś z akumulatorem może być? Bateria w kluczyku nowa

Było gdzieś ostatnio w jakimś temacie że centralka znajduje się w bagażniku chyba po prawej stronie za wykładziną ponoć czarne pudełko wielości paczki papierosów.

hm watpie aby była w bagażniku bo najlepiej działa jak przyłoży sie do szyby kierowcy. stojąc przy klapie juz nie łapie. Jak by ktoś znalaz w/w temat o którym wspomina JaTaNu niech podrzyci linka

- w 147 TS antenka jest obok body komputera (BC).
- dlatego lepiej łapie jak dam do szyby pilocika.

Mógłbyś bubu321 powiedzieć dokładnie jak ona wygląda i gdzie tą antenkę znajdę w TSie? Poszukam dziś jej tam gdzieś, ale jak nie znajdę to zajrze tutaj ; )

Odgrzewam temat żeby nie zakładać nowego.
Nie mam karty kodowej do zakodowania pilota a gotowe zestawy centralek są o wiele tańsze niż karta kodowa.
Pytanko czy ona zapasuje gdyż jest napisane, że pasuje tylko do modeli do 2003 roku a ja mam poliftowy z 2005 roku ?
https://allegro.pl/oferta/sterownik...e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
Wydaje mi się, że nie ma to znaczenia czy przed fl czy po ale wole zapytać :)

Podłączysz każdy uniwersalny sterownik zamka , dodatkowo przy scyzorykach musisz przełożyć transpondery immo ze starych kluczyków i naciąć groty u klucznika , ja wolałbym postawić oryginalny kluczyk. Własnie zonie kupiłem 147 i tez pilot nie działał , standardowo rozsynchronizował się z body kompem , wystarczy użyć MES i przywrócić synchronizacje pilota. Dla mnie jest to kilka minut pracy ( wyciagniecie PINu z body kompa i zakodowanie pilota )

Zajmuje się zawodowo elektroniką w autach , mogę Ci pin policzyć ale musiałbyś mi wysłać swój body komp , nie wiem ile powiedzieli Ci w ASO za pin ale ja biore 100 pln za policzenie pinu jak wysyłasz mi kompa , jak podjedzesz autem to masz od ręki bo to przez złacze OBD można zgrać

Amortyzatory
Powrót