Mata wygłuszająca maski

krzychosz

Nowy
Auto
147 2006, 1,9 JTDm 150 KM
Witam,

Ostatnio zauważyłem, że w mojej alfie brakuje maty wygłuszającej, która jest przyczepiona do maski. Chciałem sobie kupić taką matę i dlatego ma do Was pytanie : Czy różni się czymś mata dla AR 147 przed i po lifcie ? Czy jest to mata uniwersalna dla wszystkich rodzajów silnika ?

Szukałem po ogłoszeniach i wydaje mi się, że wszystkie wyglądają tak samo. Ja konkretnie potrzebuje do 147 po lifcie 1,9 jtdm 150 KM.

Z góry dzięki za pomoc.

czy warto ja kupowac? dobrze wycisza dzwiek silnika w kabinie (jesli chodzi o JTD) ?

bo np jesli chodzi o oslone od spodu to zdania sa podzielone..

jeśli chodzi o osłonę od spodu.. jej głównym zadaniem nie jest wygłuszenie a ochrona silnika przed zabrudzeniem oraz ochrona miski olejowej przed uszkodzeniem.
pozdrawiam

jeśli chodzi o osłonę od spodu.. jej głównym zadaniem nie jest wygłuszenie a ochrona silnika przed zabrudzeniem oraz ochrona miski olejowej przed uszkodzeniem.
pozdrawiam

racja, mialem na mysli tylko slusznosc/oplacalnosc instalowania samej rzeczy.. w przypadku np tej oslony to chyba tylko aluminiowa wersja, ktora tu ktos z forum isntaluje ma sens

Zgadza się, te z tworzywa są marne, strasznie się wykrzywiają od temp. Alu zdecydowanie lepiej tez ochroni michę

Oryginalna dolna osłona do jtd 16v była z wygłuszeniem, więc można powiedzieć że miała spełniać obie funkcje...

Zamienniki już wygłuszenia nie mają.

w aso 750zl krzycza za sprowadzenie oslony pod silnik. Osobiscie mam taka z tworzywa (za 80zl) i jak dla mnie spelnia swoje zadanie na ktorym mi zalezy, ochrona silnika przez calym syfem z jezdni

Odświeżę temat bo w zasadzie poprzednia dyskusja nie wniosła niczego konkretnego na zadane pytanie - czy dodatkowe wygłuszenie maski np, taką matą - http://allegro.pl/pianka-wygluszajaca-mata-samochodowa-samoprzylepna-i3115880701.html da jakiś odczuwalny efekt w JTD ? W tym roku przymierzam sie do odświeżenia komory silnika, seryjną mate wygłuszająca chcę umyć i odmalować na czarno i zastanawiam sie czy dodatkowo nie wkleić pomiędzy tą matę a maskę takiej maty jak w załączonym linku. Zastanawiam sie tylko czy to wszystko warte jest zachodu /i tej kasy :P/. Chyba się jednak skuszę :)

Amortyzatory
Powrót