światła dzienne

"i czy umieszczenie ich tuż nad chromem kratki w zderzaku uznalibyście za designerski obciach"

Tak:)

W świetle prawa nie możemy w żaden sposób doświetlać samochodu...

czy umieszczenie ich tuż nad chromem kratki w zderzaku uznalibyście za designerski obciach

Dla kogo obciach dla tego obciach. Z zamysłu miało być tak by stać się widocznym dla innych. Widziałem już wiele samochodów wyposażonych w przeróżne patenty do jazdy dziennej - cześć z nich jak dla mnie była słabo widoczna bo te światła były marnej jakości, słabo świeciły, często były tak brudne, że niewiele było ich widać. Wybór jest prawem każdego :)

Właśnie dlatego zastanawiałem, się nad Osramami z homologacją a nie jakąś led taśmą z przeznaczeniem do mebli...ale widzę, że "jesteście na nie" :)

Z Kolegą Shrekiem rozmawiałem ,problem leży tylko w tym, że tak zmodyfikowane (choć pomysłowo) światła dzienne/migacze tracą homologację i w napadzie upierdliwości niebiescy mogą zabrać nam dowód.

Na dołączonych fotkach w odpowiednim temacie nie wyglądają jakby świeciły odpowiednio mocno, ale to może mi się wydaje. Miał też chyba w związku z nimi problem z niegasnącym samochodem ale już nie śledzę tematu i nie wiem czy w końcu to światła były przyczyną. Sporo kombinacji z tymi dziennymi. Do 147 można było kupić kierunkowskazy montowane w listwach i wtedy w szkła pierwotnych kierunkowskazów można montować co się chce.

Masz rację można montować co się chce :) niestety w świetle prawa nie będą to nadal prawdziwie "poprawne" światła do jazdy dziennej :-/

Nic o tym nie słyszałem, no ale jeżeli tak piszesz.

Kiedyś dowiadywałem się o to, napisałem @ do głównej komendy w Wa-wie i taką odp otrzymałem więc to nie jest wyssane z palca. Fakt, bardzo dużo ludzi to ma ale z 2 strony jeśli zatrzymają Cię, mają prawo się do tego przyczepić

Umieszczenie homologowanych reflektorów do jazdy dziennej w odp odległości od podłoża i rozstawie nie jest łamaniem prawa. Umieszczanie wynalazków i modyfikacje , zakładanie taśm Led , które są przeznaczone do użytku w meblach etc. - już tak

dokładnie, światła do jazdy dziennej z homologacją i umieszczeniem w odpowiedniej wysokości od podłoża, oraz odpowiednim rozstawie, są jak najbardziej legalne i jesli wlączają sie po załączeniu silnika i gasza po włączeniu innych świateł policja nie ma prawa, ani podstaw do zabrania dowodu, jesli kupi sie np philipsy do dziennej jazdy, jesli kupisz za 60zł z X firmy, to nie daje gwarancji

Amortyzatory
Powrót