Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 124

Temat: [AlfaOBD] nowy program diagnostyczny, konkurencja dla programu FES.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

- ELM327 wersja 1.4 od PmFactory.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

kling
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Prześledziłem kilka tematów związanych z diagnostyką auta i zdecydowałem, że też zafunduję sobie taką zabaweczkę
    Głownie interesuje mnie zabawa z ustawieniami szyb, świateł klimatyzacji i odczytem podstawowych parametrów silnika. Myślę, że alfaODB w wersjii freeware będzie wystaczająca. Jak rozumiem potrzebne bedą takie dwa kable?:
    http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...156376289.html

http://allegro.pl/elm-327-1-4-pl-for...168770194.html

Z góry dzięki za pomoc

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lubuskie
    Auto
    Fiat Bravo 1.4, 2009r była Alfa Romeo 147 1.9JTD 85KW 2004

Domyślnie

Czołem, mam takie same kable jak podałeś w linkach,, Kling" z silnikiem, abs-em i poduchami łacze się bez problemów, ale mam problem z diagnostyką sieci CAN programem Alfaobd. Multiecuscanem łącze się i działa bardzo dobrze, natomiast alfaobd połaczy mi sie z body computerem i po chwili zrywa połaczenie dodatkowo mam kabel elm327 od viakena z allegro i ta sama sytuacja. Nie wiem czy to wina mojego body computera (alfa 147 1.9 JTD, 115 KM, 2004 rok), laptopa czy kabli.

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

Czy posiadacie alfaobd na system adroid ?

...................
    Już posiadam instalke na androida ver. 1.7.3 pełną nie demo. Jakby ktoś chciał PM
    Ostatnio edytowane przez Nitro ; 27-04-2013 o 12:37

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

hehe. Masz pełną skrzynkę... Możesz wrzucić do jaboleq'a na chomika? Wszystkim nam będzie łatwiej

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    hehe. Masz pełną skrzynkę... Możesz wrzucić do jaboleq'a na chomika? Wszystkim nam będzie łatwiej

wybacz jest problem z tym programem bo pokazalo mi na komie ze jest to pełna wersja i tak jest ale jak podłączyłem elma i uruchomiłem program w samochodzie(godzine temu) przy każdej opcji wyswietla się informacja o braku licencji (wersja nie scracowana). Jak uda mi się z tym cos zrobić dam znać postem.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Ok. Ja na razie i tak bym nie potestował, bo mój android nie widzi ELMa (Andr 4.0)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tychy -> Pszczyna
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1 .9 JTD 8 V 115 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    wybacz jest problem z tym programem bo pokazalo mi na komie ze jest to pełna wersja i tak jest ale jak podłączyłem elma i uruchomiłem program w samochodzie(godzine temu) przy każdej opcji wyswietla się informacja o braku licencji (wersja nie scracowana). Jak uda mi się z tym cos zrobić dam znać postem.

Witam
    Kupiłem w Viakenie ELM 327 Bluetooth , ładnie łączy się z AlfaOBD Demo i TorquePro . Mam pytanie odnośnie pełnej wersji AlfaOBD na Androida , nigdzie nie ma pełnej wersji którą można by było przetestować i dopiero kupić. Program jest dość drogi do okazjonalnych zastosowań. Zainstalowałem pełną wersję programem "Blackmart" , ale przy każdej próbie wybrania jakiegokolwiek testu wyświetla się komunikat o braku ważnej licencji , mam nr ID który wysyła się mailem do producenta programu by otrzymać nowy kod licencji , ale to nie przejdzie bo odpowiedź jest taka : Sorry, I can't find payment from you. If you paid for the
    software, please send me the transaction ID.
    Niestety, nie mogę znaleźć zapłatę od Ciebie. Jeśli zapłacił zaoprogramowanie, proszę wysłać mi identyfikator transakcji.

Czy ten program warto kupić .W demo działa tylko silnik , nie działa nic po CAN , co ciekawe że nie ma problemu z pełną wersją na PC lub PDA , jest generator licencji.Nie mam laptopa a wykorzystał bym go na Galaxy NOTE.
    Jeżeli ktoś ma , miał ten program w pełnej wersji na Androida , to mam prośbę czy wszystko tam działa.
    Pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez izych ; 07-05-2013 o 19:59

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

AlfaOBD demo - to jest wersja na Androida do testów.
    Jak na razie AlfaOBD w tej wersji działa nie za bardzo. Mi osobiście czasami zrywa połączenie. Jak widziałem, to ktoś w opiniach też o tym pisał. Jak poprawia - kupię. Na razie nie ma mowy o kupnie.
    A! I co jest ważne zapisy w plikach logów są albo w czystej formie tekstowej albo w formacie znanym tylko autorowi Więc to co się zapisze jest jest G warte jeśli chodzi o analizę (tworzenie wykresów itp.). Taka zabawka jak wszystko co jest na telefon. Lepiej zainstalować wykrywacz duchów
    Ostatnio edytowane przez @sdero ; 07-05-2013 o 22:19
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Koledzy mam ten sam problem z połączeniem się do modułu Body w AlfaOBD. Czy ktoś mógłby napisać jakie ma dokładnie ustwienia virtualnego portu COM. Kolega z serwisu VIAKEN przez telefon powiedział mi że ELM327 musi działać i to nieważne jaki czy to chińczyk z allegro "1.5a" czy oryginał.Ten sam problem mam w FiaetEcuScan i MultiEcuScan. Łączę się z ECU a z BODY nie da rady. Kabel USB ELM327 (chinol) i bluetooth ELM327 (chinol). Nie działa za nic w świecie z BODY. Z ECU bez problemu.Pozdrawiam wszystkich i czekam z nadzieją na waszą pomoc. Ja osobiście obstawiam kabel - ale jaki w takim razie zadziała na 100%

POZDRAWIAM