Poczytaj ten post :
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...e_na_boki.html
Pzdr
Poczytaj ten post :
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...e_na_boki.html
Pzdr
Tylko że u mnie szarpanie pojawiało się od 60km/h i objawiało się tylko podczas przyszpieszania. W momencie puszczenia gazu był spokój. Przy 80km/h w momencie przyspieszania auto chciało mnie z fotela wyrzucic![]()
u mnie to wystepuje wtedy kiedy jade ze stala predkoscia np 75km/h wtedy samochod zachowuje sie jakby wlasnie bylo kolo nie wywazone tyle ze nie czuc tego na kierownicy a poprostu czuc raz delikatne a raz mocniejsze wibracje ale nie takie b. czeste tylko tak jakby sie jechalo po dobrej nawierzchni ale mocno pofalowanej(nie wiem jak to opisac mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi)....o tak jak sie czasem przez skrzyzowanie przejezdza a poziomo biegna koleiny lekkie
,cos takiego odczuwam przy tej predkosci na 4 biegu bo na 3 i przy tej samej predkosci tego nie czuc:/
Wejdź pod samochód i może faktycznie zobacz czy nie ma luzu na ośce od stony skrzyni biegów i od koła. Może się coś niedobrego tam dzieje.
Ja mialem identyczne objawy w Focusie. Przy predkosciach okolo 70-80 km na godzine samochod podskakiwal jakby jezdzil po nierownej, pofalowanej nawierzchni. Ile to mechanicy sie naglowkowali
Ale w koncu ustalili. Przyczyna byl uszkodzony przegub wewnetrzny (ten od strony skrzyni biegow). Po wymianie nastapil komfort (o ile mozna uzyc tego slowa odnoszac sie do polskich drog).
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
Sposób drugi:
Podnieś jedno koło zapnij 1, 2, 3 but i zobacz co Ci się dzieje z budą, a druga osoba niech patrzy na koło. To samo zrób z drugą stroną.
Czy problem został rozwiązany, bo mam identycznie te same objawy
Jeśli masz podobnie to kilka postów wyżej napisałem jak można to samemu zdiagnozować.
Auto na lewarek, Ty pod auto i szarp za ośke od strony skrzyni biegów.
Jeśli będzie tam jakiś luz to masz winowajce.
Ja swego czasu też miałem problem z wibracjami w okolicach 70km/h. Problem ustąpił po wymianie tarcz hamulcowych..