Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar b0b3k
    Dołączył
    07 2010
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 2.4jtdm | była 147 1.9jtd
    Postów
    396

    Domyślnie niedziałający wentylator ;)

    Nie działa mi wentylator, w FES po podpieciu i teście 1 i 2 biegu nie odpala wentyl, z klimą to samo(klima chodzi) co może byc przyczyna i gdzie moge to sam naprawic???


    › Więcej...: niedziałający wentylator ;)

  2. #2
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar adalberto
    Dołączył
    02 2011
    Mieszka w
    PŁOŃSK
    Auto
    PORSCHE CAYENNE S 4.8 2007 + MITO 1.4 2008-LPG
    Postów
    702

    Domyślnie

    http://www.nokaut.pl/pozostaly-uklad...lfa-romeo.html może być uszkodzony ten opornik on jest odpowiedzialny za biegi wentylatora.lub przekażnik
    PORSCHE CAYENNE S 4.8 385KM MITO 1.4 LPG 78KM NERO ETNA
    ALFA TO WIĘCEJ NIŻ AUTO.....TO PASJA
    HISTORIA 159 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...adalberto.html
    HISTORIA MITO http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...nero_mito.html

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar khropek
    Dołączył
    02 2010
    Mieszka w
    Bielsko-Biała SB....
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDm 170KM 07/2009
    Postów
    327

    Domyślnie

    Podczas testu w FES słychać przekaźniki?? oba przekaźniki i bezpieczniki znajdują się w skrzynce pod maską (Bezpieczniki środkowe między nimi kabel zasilania skrzynki czerw-czarny, przekaźniki to środkowy i powyżej pierwszy od bezpieczników).

  4. #4
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar b0b3k
    Dołączył
    07 2010
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 2.4jtdm | była 147 1.9jtd
    Postów
    396

    Domyślnie

    jak nie bedzie slychac to znacyz ze bezpieczniki si? to dzis to sprawdze

  5. #5
    klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Dołączył
    04 2009
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi
    Postów
    14,784

    Domyślnie

    Cytat Napisał adalberto Zobacz post
    może być uszkodzony ten opornik
    bez tego opornika też odpalę wentylator

    a namiary na bezp i przek. już przekazał kolega khropek

    F06 - I bieg
    F07 - II bieg

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przechwytywanie.PNG
Wyświetleń:	80
Rozmiar:	31.9 KB
ID:	25248
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 07-05-2011 o 09:16








  6. #6
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar b0b3k
    Dołączył
    07 2010
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 2.4jtdm | była 147 1.9jtd
    Postów
    396

    Domyślnie

    problem rozwiązany, bezpieczniki sprawdzone - ok, na poczatku w FES tylko cykalo przekaźnikiem co sekunde, czasem odpalał tylko na 1 biegu... podociskalem wtyczki przy wentylatorze i cos tam poruszałem i nagle... zaczelo to wszystko chodzic na obu biegach i za kazdym razem... poobserwuje sytuacje - 1 bieg powinien sie wlaczac z klima ?

  7. #7
    Użytkownik Embrion
    Dołączył
    02 2011
    Auto
    147 JTD 16V
    Postów
    16

    Domyślnie

    Ja mam obecnie problem chyba też związany ze sterowaniem wentylatorami. Ostatnio podczas jazdy zaczął się pojawiać i znikać MCSF- tak na sekundę, co jakiś czas, choć zauważyłem że dzieje się to zwykle gdy odpuszczam gaz. Po podpięciu do FES odczytałem błąd P0692 High Circuit Fan 1 Control (to jest na pewno to, bo po skasowaniu błędu mrygnęło MCSF i znów ten sam P0692). Dodatkowo zdarzyła się wczoraj taka przygoda, że o poranku miałem kompletnie wyładowany akumulator, po otwarciu maski dało się słyszeć rytmiczne stukanie ze skrzynki z bezpiecznikami, tej obok akumulatora. Gdy tylko podłączyłem naładowany akumulator od razu wystartował wentylator chłodnicy.
    -Czy dobrze kombinuję, że przyczyną wyładowania akumulatora jest zepsuty przekaźnik, który włączył wentylator, a ten działał aż skończył się prąd?
    -Czy to może być też przyczyną MCSF?

    Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki jak zdiagnozować ten problem.

Podobne wątki

  1. niedziałający nawiew
    Utworzone przez demonobiker w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14-06-2014, 04:52
  2. niedziałający obrotomierz
    Utworzone przez gechu w dziale 156
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 05-07-2012, 21:23
  3. [159] Niedziałający klakson
    Utworzone przez krosnek w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 22-10-2011, 08:56
  4. Niedziałający centralny
    Utworzone przez Mark w dziale 147
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 19-08-2011, 13:27
  5. [33] Niedziałający obrotomierz
    Utworzone przez adams w dziale 33/164
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 19-03-2009, 20:12

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory