Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54
  1. #21
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar BB85
    Dołączył
    11 2012
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 2007 r. Black Line
    Postów
    284

    Domyślnie

    Tyle, że stara opornica wygląda jak na załączonym zdjęciu, więc nijak nie mogę odczytać z niej wartości. Poszukam jaka powinna być prawidłowa. Ten, który kupiłem ma tylko oznaczenie R30, cokolwiek to znaczy.
    Dzięki za radę.




    › Więcej...: [147] Brak pierwszego biegu wentylatora chłodnicy
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20140301_102530.jpg
Wyświetleń:	559
Rozmiar:	60.4 KB
ID:	122959  
    Ostatnio edytowane przez BB85 ; 01-03-2014 o 16:33

  2. #22
    Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Dołączył
    01 2009
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v
    Postów
    854

    Domyślnie

    Jeśli masz FES to bardzo łatwo sprawdzić czy to wina opornka, wystarczy że po jego wypięciu połączysz oba kable, które były do opornika wpięte, drutem i zrobisz test FAN 1 FES'em u mnie wiatrak sie wtedy włączył. Tylko ten test to tak na szybko bo drut sie wtedy mocno nagrzewa więc broń boże nie jeździj z takim patentem na stałe

  3. #23
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar BB85
    Dołączył
    11 2012
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 2007 r. Black Line
    Postów
    284

    Domyślnie

    Jutro spróbuję jak radzisz

  4. #24
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,347

    Domyślnie

    A to miernika nie posiadacie? Przecież to zwykły opornik jest. I jak jest dobry to przekaźnik bądź czujnik temp. do sprawdzenia.

    Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  5. #25
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar BB85
    Dołączył
    11 2012
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 2007 r. Black Line
    Postów
    284

    Domyślnie

    Nie posiadam. Ale czujnik temperatuy jest okej. Z reszta Fes i tak powinien uruchomic pierwszy bieg. Przekaznik jest dobry bo podmienialem z innym i bez zmian.

    Wytapatalkowane z SGS2

    Byłem sprawdzić jak radził kolega, zwarłem na krótko obie wtyczki i niestety dalej cisza, w ogóle nie słychać cykania na przekaźniku. Prąd w ogóle nie dociera do przekaźnika i tu jest przyczyna.
    Sam tu nic nie zrobię, trzeba będzie zawieźć auto do elektryka.
    Ostatnio edytowane przez BB85 ; 02-03-2014 o 10:34

  6. #26
    Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Dołączył
    10 2010
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE
    Postów
    1,100

    Domyślnie

    skoro nie masz miernika, to skąd masz pewność że we wtyku napięcia dochodzącego do przekaźnika nie ma napięcia ?

    Ja nie pamiętam, ale wiem że właśnie miałem podobnie, jak nie o wiele bardziej rozsypany ten opornik i gdzieś tam (nie mam pamieci gdzie) ale było małowidoczne oznaczenie, są conajmniej 3 do 147 0,3 0,18 i 0,23 oma

  7. #27
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar BB85
    Dołączył
    11 2012
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 2007 r. Black Line
    Postów
    284

    Domyślnie

    Mam pewnosc, dlatego ze gdy wlaczam drugi bieg jego przekaznik charakterystcznie tyka, a przy pierwszym biegu cisza. Do tego zwarlem dzisiaj zasilanie na krotko i gdyby bylo zasilanie to powinien ruszyc, a nic sie nie zmienilo.


    Sprawdzilem jeszcze raz ten zniszczony opornik i ma 0.30 oma. Ten nowy tak samo wiec mozna wykluczyc ta przyczyne.


    Wytapatalkowane z SGS2
    Ostatnio edytowane przez BB85 ; 02-03-2014 o 18:47

  8. #28
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar BB85
    Dołączył
    11 2012
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 2007 r. Black Line
    Postów
    284

    Domyślnie

    Ok, dzisiaj raz jeszcze wszystko sprawdziłem, wyciągnąłem z osłony cały kabel idący do opornicy, przeczyściłem styki wd40, podłączyłem kompa - ale dzisiaj MESem no i I bieg ruszył . Teraz tylko muszę sprawdzić w korku czy przy tych 92 stopniach się włączy, ale to pewnie dopiero jutro.
    Ewentualnie jakie mogą być przyczyny jeśli przy 92 nie włączy się I bieg wentylatora?

  9. #29
    Użytkownik Znawca Avatar Włodek
    Dołączył
    11 2013
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    ALFA 147 1,9 JTDM 8v 120 km progression / Grigio-Stromboli
    Postów
    1,057

    Domyślnie

    No to ja mam gorszy kłopot.
    Opornik jest ok. Przekaźnik też ok. Bezpiecznik ok. A wentylator na 1 biegu cisza.
    Jak wyjąłem przekaźnik drut miedziany jako zwarty przekaźnik wentylator chodzi.
    Co steruje przekaźnikiem

    Ostatnio edytowane przez Włodek ; 18-03-2014 o 20:00
    Amantes amentes
    Zakochani są jak szaleńcy.

  10. #30
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar BB85
    Dołączył
    11 2012
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 FL 1.9 JTDm 2007 r. Black Line
    Postów
    284

    Domyślnie

    Wydaje mi się, że ECU tym steruje.

Podobne wątki

  1. Brak pierwszego biegu wentylatora
    Utworzone przez Kuba_156 w dziale 156
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 08-03-2019, 15:36
  2. brak pierwszego biegu wentylatora!!
    Utworzone przez BAKU147 w dziale 147
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 19-03-2014, 14:36
  3. [GTV Spider] Brak pierwszego biegu wentylatora chłodnicy
    Utworzone przez aniol_jojo w dziale Gtv/Gtv Spider
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 31-05-2012, 13:05
  4. [145] 96r 2.0 T.S - brak pierwszego biegu wentylatora chłodnic
    Utworzone przez czart79 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 18-05-2011, 16:09
  5. [155] brak pierwszego biegu wentylatora
    Utworzone przez bazyl_78 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 17-01-2011, 14:26

wentylator alfa romeo 156

bezpieczniki wistraka alfa 156 jtd

rezystor wentylatora

brak l i ll biegu wentylatora AR 147 fl

taka sama wartosc rezystorow w chlodnicy alfa 1.9 jtd

pomiar opornosci rezystora wentylatora w alfa 147

rezystor wentylatora biegu alfa 159

alfa 147 gdzie jest przekaznik od wentylatora chlodnicy

brak sterowania 2 biegiem wentylatora alfa 156

wentylatory zasillanie alfa 159termistor alfa romeo 159 1.9 jtdrezystor wiatraka alfa 156valore delle due resistenze e due ventole radiatore alra gtvprzekaznik wentylatora 156alfa 156problem 1 bieg wentylatora w tsrele ventola radiatore alfa 147rele ventola alfa 147 brak i biegu wentylatoraopornik chlodnica alfa gtv 0 23gdzie jest opornik dmuchawy alfa romeo 147termistor alfa 156 jtdalfa romeo 147 opornik dmuchawynaprawa przekaźnika wentylatora alfa romeo 156rezystor I bieg wentylatoraalfa 156 1.9 jtd 1 bieg wentylatora brakopornik wentylatora na chlodnicy ar 156 1.9jtdopornik wentylatora alfa 156budowa wentylator chlodnicy alfa romeo 159 jtdm.1.9brak pierwszego biegu w alfa romeo 147alfa 156 rezystor wentylatora chlodnicyrezystor wentylator alfa 156test 1 i 2 biegu wentylatora w alfa 156 1.6Pierwszy bieg wentylatora chlodnicy alfa 147

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory