Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2010
    Auto
    ALFA 147 1.9 JTD 115
    Postów
    73

    Domyślnie Blad egr p0404 ?!?!

    Witam

    Po podpiecu FESa do swojej alfy pokazal mi sie blad KOD EGR "P0404 BRAK SYGNALU"
    Co to moze byc ? Jak to naprawić bo kasowanie nic nie daje


    › Więcej...: Blad egr p0404 ?!?!

  2. #2
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jin147
    Dołączył
    02 2010
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alff 147 JTD
    Postów
    101

    Domyślnie

    masz zaślepiony egr ?

  3. #3
    wojtekml
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Napisał spdii Zobacz post
    Witam

    Po podpiecu FESa do swojej alfy pokazal mi sie blad KOD EGR "P0404 BRAK SYGNALU"
    Co to moze byc ? Jak to naprawić bo kasowanie nic nie daje
    Uszkodzony egr.

  4. #4
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    12 2008
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF
    Postów
    690

    Domyślnie

    Jak masz zaślepiony to w 8v normalna reakcja. Jeśli masz rocznik przed 2002 możesz nawet wtyczkę odpiąć i obejdzie się bez MCSF. Ogólnie nie ma to żadnego negatywnego wpływu na prace silnika.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.forum.alfaholicy.org/czes...alfowskie.html

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2010
    Auto
    ALFA 147 1.9 JTD 115
    Postów
    73

    Domyślnie

    Sam nie zaslepialem, na poacztku blad sie nie pokazywal. Byl 2 razy w bylym serwisie fiata ale watpie zeby sami z siebie zaslepii mi egr i nic nie powiedziali. Dziwna sprawa ze jest napisane ze brak sygnalu a jak wejde w testy i wybiore egr to normalnie pkazuje naile procent jest otwarty. Zosyawic to czy robic cos z tym ?? Co radzicie ?

  6. #6
    Użytkownik Romeo Avatar peenbe
    Dołączył
    03 2010
    Mieszka w
    Glatz
    Auto
    AR 159 1.9 JTD M-Jet 16V 150KM & AR 156 1.9 JTD M-Jet 16V 140KM
    Postów
    699

    Domyślnie

    Mialem ten blad kiedy padl EGR ,a racazej elektromagnez przy nim ,wymienilem EGR na nowy i nie ma bladu .A EGR wymienilem bo bella dostawala "czkawki" w okolicach 2000obr na kazdym biegu...

  7. #7
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2010
    Auto
    ALFA 147 1.9 JTD 115
    Postów
    73

    Domyślnie

    u mnie wszystko chodzi normalnie zadnych zmian.

  8. #8
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    12 2008
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF
    Postów
    690

    Domyślnie

    Zapewne masz zaślepkę i stąd ten błąd. W JTD 115KM przed 2002r. możesz śmiało wtyczkę odpiąć od EGR'u. (przetestowane na kilku egzemplarzach )

Podobne wątki

  1. Błąd EGR P0404 - 2.4 175KM
    Utworzone przez tomekk777 w dziale 166
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 16-05-2015, 13:28
  2. Błąd p0404 - co zrobić?
    Utworzone przez dexster w dziale 156
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 20-03-2014, 11:11
  3. Powracający błąd P0404 EGR
    Utworzone przez skipas w dziale 156
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 11-10-2011, 07:34
  4. [156] EGR po zaślepieniu - błąd P0404
    Utworzone przez you w dziale 156
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 28-06-2011, 18:05
  5. błąd P0404
    Utworzone przez sproket w dziale 166
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 12-05-2009, 08:22

alfa jak odpiąć wtyczkę egr

147 1.9 jtd 8v p0404

0404

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory