• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

SYSTEM VDC Failure i ABS Failure

• Autor wątku Autor wątku patryk0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patryk0

Guest
Sprawdzałem dzisiaj rano koła z przodu i przeguby. Podniosłem jedno koło i skreciłem do oporu włączyłem bieg puszczałem wolno sprzegło bez gazu i to podniesione koło się kręciło. po czym wystąpił mi komunikat o VDC i ABS. czy to tylko bład do skasowania czy coś poważniejszego?
Pozdrawiam

Jak przejedziesz trochę to powinien zgasnąć - mnie się kiedyś zapaliło jak uderzyłem zimą w krawężnik, zgasło po 50 metrach chyba.

Mam nadzieje. Jeśli nie to umówiłem się już na podpięcie pod kompa.

U mnie wyłączenie silnika i odłączenie akumulatora nic nie dało a jak przejechałem 50-100m samo zniknęło - od tego czasu minęło pol roku...

to chyba normalne.. powinno po jakimś czasie przestać się wyświetlać.
VDC i ASR zgłupiało bo jedno koło się kręciło a drugie już nie.
Jeśli po chwili normalnej jazdy nie zgasło to masz błąd do skasowania.
Pozdrawiam

- VDC jest testowane jak auto osiągnie 10 km/h.
- czyli po tym teście powinno zgasnąć.
- ale zapis bledu będzie w ABS.

Amortyzatory
Powrót