Kluczyk - scyzoryk, problem z otwieraniem

- w 2005 roku weszła nowa dyrektywa unijna dotyczaca bezpieczeństwa pośredniego w samochodach.
- miedzy innymi dotyczyło to także zamykania automatycznego okien drzwi samochodu.
- widać że masz juz samochód dostosowany do dyrektywy unijnej, z czego należy się cieszyć.
- jednak ja bym zalecił sprawdzenie czy to jest prawda.
- programem FES, AlfaOBD sprawdzić jak wygląda sprawa czujników anty-zgnieceniowych szyb , w jakim są stanie enable / disable.

--

--

Ostatnia edycja:
Ja mam auto z 2001 i też działa mi opuszczanie szyb z kluczyka, a zamykanie nie działa. Nie łączyłbym więc tego faktu z ową dyrektywą unijną.

- ty raczej masz coś zepsute.
- to raczej kwalifikuje sie do naprawy lub pozostawienia tak jak jest.

Dla mnie to wszystko brzmi za skomplikownie , poprostu myslalem ze jest jakis " knif " zeby uruchomic to zamykanie sie szyb z pilota , jezeli to faktycznie kwestia jakis tam dyrektyw unijnych to wole sobie dac z tym spokoj ale dzieki za info

- programem FES, AlfaOBD sprawdzić jak wygląda sprawa czujników anty-zgnieceniowych szyb , w jakim są stanie enable / disable.
czyli jeśli u mnie nie działa zamykanie szyb z kluczyka to po podpięciu AlfaOBD mogę to sobie włączyć on my own risk?

To chyba muszę się zaopatrzyć w odpowiedni kabelek i program do tego bo myślę, że to funkcjonalne i dość mało niebezpieczne.

Amortyzatory
Powrót