• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zaparowane przednie reflektory. Proszę o poradę.

• Autor wątku Autor wątku michal1mma
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal1mma

Guest
Witam dzisiaj zobaczyłem, że w moich przednich reflektorach jest para, czym może być to spowodowane??? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Kolego, wałkowałem temat.

ściągasz zderzak i odkręcasz lampy, kupujesz silikon obojętne jakiego koloru i ładnie smarujesz szczelinę między szkłem a plastikiem. pomaga na 100%. Nieszczelność się pojawia najczęściej pod halogenem a woda się zbiera w długich.

Dzięki stary za poradę na pewno to zrobię, masz u mnie połówkę ;)

U mnie pomogło wygrzanie lampy (odkryte dekle + długie światła) i poprawienie docisku/odwrócenie wygniecionej lekko uszczelki dekla o 180 stopni. :) czyli tzw na lewą stronę - PARY NIET :)

ja wygrzewałem suszarką i mam ślady po kroplach wody od wewnątrz i za cholerę nie wiem jak to wyczyścić bez rozbierania lampy :D też parowały, tak jak napisano wyżej - silikonem przejechał naokoło spojenie plastiku z szybką i gra.

ja wygrzewałem suszarką i mam ślady po kroplach wody od wewnątrz i za cholerę nie wiem jak to wyczyścić bez rozbierania lampy :D też parowały, tak jak napisano wyżej - silikonem przejechał naokoło spojenie plastiku z szybką i gra.

Pochwaliłem dzień przed zachodem słońca. Niestety znowu paruje. Nie mam już siły na te lampy. Rozbierałem je, spojenia wysilikonowane są na nowo, uszczelka odwrócona, dziurka w zaślepce do odparowania też jest, odpowietrznik też sprawny nie zapchany. Może przednia szybka ma mikroszczeliny? Ma ktoś jakieś pomysły oprócz wymiany lamp?
Nie mam zamiaru po każdej jeździe w deszczu (czy po myjni) suszyć suszarką lamp!

Pochwaliłem dzień przed zachodem słońca. Niestety znowu paruje. Nie mam już siły na te lampy. Rozbierałem je, spojenia wysilikonowane są na nowo, uszczelka odwrócona, dziurka w zaślepce do odparowania też jest, odpowietrznik też sprawny nie zapchany. Może przednia szybka ma mikroszczeliny? Ma ktoś jakieś pomysły oprócz wymiany lamp?
Nie mam zamiaru po każdej jeździe w deszczu (czy po myjni) suszyć suszarką lamp!

Witam

Jeżeli je silikonowałeś ( u mnie nie było trzeba) to zanim odwrócisz uszczelkę, podłóż coś pod nią by była wyższa (no zwój "teflonu" do rur) dekiel powinien mocno siedzieć- u mnie pomogło, jeśli nie będziesz mieć poprawy poszukaj pęknięć na obudowie. Ale powiem Ci, że stawiam na uszczelkę + niedokładne wysuszenie reflektora - dla pewności osusz go włączonymi na jakiś czas lampami (krótkie+długie) z otwartym deklem.

Pozdrawiam

Witam

Jeżeli je silikonowałeś ( u mnie nie było trzeba) to zanim odwrócisz uszczelkę, podłóż coś pod nią by była wyższa (no zwój "teflonu" do rur) dekiel powinien mocno siedzieć- u mnie pomogło, jeśli nie będziesz mieć poprawy poszukaj pęknięć na obudowie. Ale powiem Ci, że stawiam na uszczelkę + niedokładne wysuszenie reflektora - dla pewności osusz go włączonymi na jakiś czas lampami (krótkie+długie) z otwartym deklem.

Pozdrawiam

ok dzięki za informacje. Wlasnie suszyłem lampy 30 minut suszarka :) a co do uszczelki to podłoże coś. Może faktycznie zadziała?

U mnie parowała jedna lampa i też pomogło wygrzewanie, tylko że na słońcu :) przy odkrytym deklu. Poprawiłem uszczelkę bo była zagięta i narazie wszystko jest dobrze.

u mnie w AR 147 też parowało, pomogło wygrzanie lampy + posmarowanie uszczelki od dekla, preparatem konserwacji uszczelek/opon.

Amortyzatory
Powrót