Body komputer (Moduł Komfortu)

• Autor wątku Autor wątku wylly
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wylly

Guest
Mam pytanie odnosnie modułu komfortu chodzi dokładnie o tą część co jest do niej przyczepiona skrzynka z bezpiecznikami

Czy po jej wymianie potrzebne jest programowanie immo??

Czy ktoś wymieniał to ustrojstwo??

:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

- to nie jest moduł komfortu to body komputer (BC).
- on przechowuje vin, login, całe immo, login CAN i wiele innych ustawień auta.
- zwykle robimy tak , że jak wymieniamy BC to zgrywamy stare oprogramowanie i potem wgrywamy je do nowego BC.
- dopiero po takiej akcji montujemy BC do auta.
- taka procedura jest wymagana ze wzgledu na immo i login CAN-a.
- BC nie może być w trybie virgin state.

- Proxy Alignment procedura przepisze dane z BC do urządzeń CAN.
- ja bym jednak polecał firmę Ko-Car, jęsli nie masz doświadczenia z programowaniem BC.
- tylko dowiedz się ile oni za taką usługę biorą.
- kolega robił BC u nich rok temu i koszty były dość duże, BC 500 zł. odczyt BC i programowanie 350 zł, korekcja oprogramowania 250zł.
- auto z uszkodzonym BC stało u nich prawie 5 dni.

Czy nie jest tak ze Proxy Alignment procedure wymazuje wszystkie urzadzenia z BC a potem odpytuje wszystkie centralki i moduły po kolei
a te które odp. programuje.Mam radio dołożone i migał licznik bo była zapisana oryginalna navi po przeprowadzeniu tej procedury navi komputer nie widzi i licznik nie mruga

Czy nie jest tak ze Proxy Alignment procedure wymazuje wszystkie urzadzenia z BC a potem odpytuje wszystkie centralki i moduły po kolei
a te które odp. programuje.Mam radio dołożone i migał licznik bo była zapisana oryginalna navi po przeprowadzeniu tej procedury navi komputer nie widzi i licznik nie mruga

Dokładnie tak jest

W jakim celu chcesz wymieniać BC ?? Czy tylko dlatego, że miga licznik po wymianie radia ??

Kolego a gdzie wymieniałeś BC
W firmie KO-Car taka usługa 700 pln
samo programowanie nowego Body 250PLN

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

W jakim celu chcesz wymieniać BC ?? Czy tylko dlatego, że miga licznik po wymianie radia ??

Kolego padły swiatła mijania po zalaniu kompa bo alfa to takie auto na słoneczna Italie chyba Przeczysciłem odpływy i myśle ze będzie ok teraz
chociaż zastanawia mnie fakt ze wychodząca linka do komory silnika od otwierania maski lezy sobie w dziurze i nie jest zabezpieczona żadna uszczelka
Czy u was tez tak jest???
Chyba zakleje tą dziure poksylina

BC zakupiłem u Szwagrów, 400 zł kluczyk, stacyjka, BC. a wymiana pod domem, 10 godzin sie męczyłem bo nie wiedziałem jak to cholerstwo wyjąć. teraz jestem już "doświadczony" i podczas demontazu to był odgiął blachy i BC mam w ręku. największy klopot to było z przegraniem flasha bo nie było żadnej informacji. dopiero chyba bubu321 podał schemat połączeń i poszło. a sprawdzaleś ten drugi link podany wyżej, syn właściciela dawał link na warsztat ojca.

Kolego a gdzie wymieniałeś BC
W firmie KO-Car taka usługa 700 pln
samo programowanie nowego Body 250PLN

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

Kolego padły swiatła mijania po zalaniu kompa bo alfa to takie auto na słoneczna Italie chyba Przeczysciłem odpływy i myśle ze będzie ok teraz
chociaż zastanawia mnie fakt ze wychodząca linka do komory silnika od otwierania maski lezy sobie w dziurze i nie jest zabezpieczona żadna uszczelka

Panowie a co z ta uszczelka na linke macie u siebie cos takiego///

Jesteś z Wałbrzycha, do Wrocka aż tak daleko nie masz, podjedź, może uda się reanimować Twój stary bodykomputer, a jeśli nie to przerzucenie oprogramowania do drugiej sztuki też nie będzie problemem.

Jesteś z Wałbrzycha, do Wrocka aż tak daleko nie masz, podjedź, może uda się reanimować Twój stary bodykomputer, a jeśli nie to przerzucenie oprogramowania do drugiej sztuki też nie będzie problemem.

Kolego podaj jakiś namiar i ewentualne koszty

Na stronie z mojego podpisu, masz kontakt do mnie do firmy, info o kosztach na PW.

Amortyzatory
Powrót