Poduszka powietrzna

• Autor wątku Autor wątku szwagro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szwagro

Guest
Witam. Mam taki problem :otorz od dzisiaj zaczela mi sie swiecic kontrolka poduszki powietrznej kierowcy.Jak mam to zinterpretowac ? slyszalem gdzies ze to moga byc zasniedziale styki,w najgorszym wypadku cos sie dzieje z poduszka... Prosze o pomoc w tej kwestjii. A i jeszcze jedno ..czy komputerem jest mozliwosc wykasowania tego bledu??? jesli to tylko drobiazg a nie jakas powazna usterka???

Witam. Mam taki problem :otorz od dzisiaj zaczela mi sie swiecic kontrolka poduszki powietrznej kierowcy.Jak mam to zinterpretowac ? slyszalem gdzies ze to moga byc zasniedziale styki,w najgorszym wypadku cos sie dzieje z poduszka... Prosze o pomoc w tej kwestjii. A i jeszcze jedno ..czy komputerem jest mozliwosc wykasowania tego bledu??? jesli to tylko drobiazg a nie jakas powazna usterka???
Ja bym się tym nie stresował. Zapewne masz 3d i ruszyłeś fotelem. Ja mam tak ze czasami na jakiejś dziurze mi sie zaświeci a później sama zgaśnie. Inna sprawa jest taka, że wtedy masz nieaktywne poduchy. I to Ci się świeci ta na czerwono?tak?

oczysc styki w kostce pod fotelem kierowcy. jezeli to bylo to (90% ze to to) to kontrolka zgasnie

Ja bym się tym nie stresował. Zapewne masz 3d i ruszyłeś fotelem. Ja mam tak ze czasami na jakiejś dziurze mi sie zaświeci a później sama zgaśnie. Inna sprawa jest taka, że wtedy masz nieaktywne poduchy. I to Ci się świeci ta na czerwono?tak?
Tak ta czerwona mi sie swieci. Dzisiaj sprawdzam te styki.Dzieki za rade:)

---------- Post added at 09:23 ---------- Previous post was at 09:22 ----------

Dzieki dzis sie tym zajme.

napisz jaki rezultat wyszedl bo moj starszy w audi a4 ma to samo.

Jak nie pomoże, to powiedz skąd jesteś, to może ktoś z komputerem przyjedzie, żeby wykasować błąd. Po co płacić za to 100zł? Swoją drogą, nie jestem pewien, czy kontrolka sama zgaśnie po przeczyszczeniu styków.

Jednak to nie styki:((( dalej sie pali.Jade na kompa jutro.:((( Ciekawe co wyjdzie?>>>.....

- 0x0001 internal error, to w najgorszym przypadku.
- zobacz jaki numer ma ta twoja centralka od Airbagu, niech ci podadzą ten numer z programu obsługującego twoje auto

Mam taki sam problem, już od kupna świeci się kontrolka airbagu.
Czyściłem styki i nic nie dało.
Ostatnio kupiłem kabel i próbowałem wykasować błędy.
Kilka wykasowało, ale jeden został i już nie da się go usunąć.

Próbowałem odłączać aku ale nie pomogło.
Może ktoś coś doradzić? :)

Załączniki

• airbag.jpg
    airbag.jpg
    101.3 KB · Wyświetleń: 116
  • airbag2.jpg
    airbag2.jpg
    78.3 KB · Wyświetleń: 113
Mam taki sam problem, już od kupna świeci się kontrolka airbagu.
Czyściłem styki i nic nie dało.
Ostatnio kupiłem kabel i próbowałem wykasować błędy.
Kilka wykasowało, ale jeden został i już nie da się go usunąć.

Próbowałem odłączać aku ale nie pomogło.
Może ktoś coś doradzić? :)
A probowałeś ruszac kablami ale pod fotelem pasażera?

Właśnie pod fotelem pasażera nie...
Sprawdzę i dam znać. Dzięki

Właśnie nie pomogło :(
Dopiero dzisiaj miałem czas, żeby sprawdzić kostkę.
Rozłączyłem, spróbowałem trochę wyczyścić styki ale to nic nie pomogło.
Mam pytanie, ta druga, nie podłączona(chudsza) to jest od podgrzewania foteli?

Jutro chyba zlutuję kable na stałe i zobaczę czy coś się zmieni.

sorry za post pod postem.

Czy do lutowania odłączyć akumulator czy nie trzeba?

u mnie swieciło i problem byl prawej kurtynie zlacze kolo kolo tylniej lampy bylo cos nei tak przeczyscilem i ok ale trzeba bylo kasowac kompe ....

Amortyzatory
Powrót