regulacja wysokości fotela

milek_22

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v 140KM 2002r
Miał ktoś problem z regulacją wysokości fotela ?? działa podnoszenie ale opuścić się już nie da :( Wyciągnąłem mechanizm ale nie udało mi się do niego dobrać. Udało sie komuś naprawić to ustrojstwo ?? A może ktoś ma do sprzedania takie coś ze złamanego fotela???

Cześć

Wczoraj to przerabiałem i sądząc po ilości takich tematów na forum to dość powszechny problem w alfach. Ja rozebrałem tą wajchę, osłonki i wyciągnąłem mechanizm. Wyglądał normalnie, żadnych wyszczerbień ani śladów zniszczenia. Usiałem dupą na fotel i zakręciłem w pozycji takiej jaka mi pasuje. Jakież było moje zdziwienie jak po zakręceniu wszystkiego do kupy regulacja działa do góry i na dół. Także polecam popróbować, może Tobie też się tylko zacięło.

Pozdrawiam

u mnie zacięło się na amen :( aczkolwiek również ustawiłem w tej pozycji w jakiej mi pasuje i nie ruszam, ale nie lubię jak mi coś nie działa

miałem ten sam problem... udało mi się kupić chyba za 140 zl używkę... a z tego co sam czytałem na forach to usterka polega na ułamanych jakiś plastikowych łopatkach w mechanizmie czy jakoś tak odpowiedzialnych jedna za podnoszenie a 2 za opuszczanie... podobno da się to naprawić ale ja odpuściłem to sobie i teraz uszkodzone leży w szafie a sprawne jeździ w aucie:)

Mi też to nie działa niestety, kiedyś sobie to wymienię, a na chwilę obecną opanowałem super sposób na obniżenie fotela (bo z tym akurat mam problem). Podwyższam o jeden stopień w górę, po czym szybkie dwa machnięcia w dół - i fotel zjeżdża, aż do osiągnięcia wygodnej pozycji ;) spróbuj u siebie :P

niestety mój w dół już nie ruszy żadnym sposobem, tylko wymiana bądź naprawa, ale puki co walcze ze spalaniem zeby zaoszczędzić na nowy mechanizm do fotela..

sprawdź czy wycieków nie masz, a jak nie to jedź a kompa może coś pokaże... a nie zostawiasz czasami za sobą czarnej chmury??

tak ja właśie od niego brałem ale poza allegro i utargowałem koszty wysyłki czyli 140zł z przesyłką w cenie;) mechanizm działa już od kwietnia czy maja bez zarzutu

Ja też miałem problem z mechanizmem regulacji wysokości siedzenia, po rozebraniu go okazało się że plastikowe zapadki są połamane. Znalazłem Gościa (z woj. śląskiego), który takie rzeczy naprawia (plastik zastąpił metalem - żywotność teraz będzie zdecydowanie dłuższa), jak ktoś będzie zainteresowany to mogę podać namiary.
IMAG0081.jpgIMAG0080.jpg

Ostatnia edycja:
Ja też poprosze o namiary i cene.

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Regulacja fotela

Jeśli to nie jest problemem to poproszę o namiary na tego magika od regulacji fotela i ile ceni sobie tę usługę

Cisza w temacie. Nic nie dostałem nawet na pw pisałem i cisza.

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

mechanizm regulacji wysokości siedzenia

Ja też miałem problem z mechanizmem regulacji wysokości siedzenia, po rozebraniu go okazało się że plastikowe zapadki są połamane. Znalazłem Gościa (z woj. śląskiego), który takie rzeczy naprawia (plastik zastąpił metalem - żywotność teraz będzie zdecydowanie dłuższa), jak ktoś będzie zainteresowany to mogę podać namiary.
Pokaż załącznik 114039Pokaż załącznik 114040

Jak można to ja też bardzo poproszę o ten kontakt. Pozdrawiam Krystian.

Publicznie nie chce podawać numeru telefonu gościa, który mi to naprawił.
Jak coś chce namiar to proszę napisać do mnie wiadomość prywatną.

Amortyzatory
Powrót