• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kapcie na zimę do Alfy 147, alu 17 czy stal 15 ?

• Autor wątku Autor wątku andru
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

andru

Nowy
Auto
159 1,9 JTDm 16V
Witam!

Na wstępie dodam, że jestem tu stary nowy... :) stary user, podglądacz, ale nowy użytkownik alfy :) btw. Jestem szczęśliwy i wcale nie chce z niej wysiadać :-) Postaram się w najbliższym czasie, założyć o niej temat i troszkę opisać :) Jak wiadomo, każde używane auto ma trochę bolączek, pukający ogranicznik itd :) ale to nie rzutuje na całokształt auta :) Jutro alfa dostanie nowe paseczki i rozrządzik :-)

Doradźcie co zrobić.. Auto (alfa 147 w dieslu) kupiłem parę dni temu na oryginalnych alu 17, czy warto na zimę szukać opon na tą felgę (dodam, że są bardzo bardzo drogie w tym rozmiarze) czy szukać stali 15 i opony w tym rozmiarze? Czasu za dużo nie mam, bo czuje, że zima tuż tuż!

Dzięki za porady i do zobaczenia na drodze/spocie/zlocie!

15-stka plus zimówka, będzie wygodniej i bezpieczniej dla portfela, bo zimą pogięcie 17-stek jest wielce prawdopodobne. Pozdrawiam.

no niestety ceny zimowych 17" to kosmos troszkę
zdecydowanie taniej wychodzi zakup kpl stalówek 15 i opon niż samych opon 17

Osobiście założyłem na oryginalne alu 16. Cena zimowych 17 nie zachęca, więc może 16?

15'' może tańsze itp itd ale jakieś takie maławe :)

15'' może tańsze itp itd ale jakieś takie maławe :)
Do 147 wystarczające. Zawsze mozna się rozejrzeć za oryginalnymi alu AR ja w zeszłym roku wyrwałem swoje za 400zł w bdb stanie bez opon rzecz jasna tylko trzeba było troszke podzwonic i popytac po okolicy.

jeśli by ten temat był wcześniej to byłem w stanie załatwić oryginalne 16'' z oponami zimowymi za 600PLN znajomy miał ale na 95% już poszły

uuu ;/ to szkoda.. ;/ kupiełm felgi stalowe 15 w dobrym stanie i średniej cenie :-) tylko pozostał jeszcze zakup opon zimowych :-)

Lato 17
Zima 16

15 cóż - dla mnie wygląd też się liczy, więc nie krzywdziłbym alfy
stalówki - to już zahacza lekko o ...... Nikomu nie ujmując :)

Amortyzatory
Powrót