System głośnomówiacy bluetooth - fabryczny ar 147 2007

• Autor wątku Autor wątku mikrobix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mikrobix

Guest
Witam, mam problem z SYSTEMEM GŁOŚNO MÓWIACYM w mojej AR 147, nie mam Navi+
zamieszczam obrazek z instrukcji do tego modelu , widoczne przyciski są pomiędzy fotelami zamiast schowka na drobniaki.
AR-zestaw.jpg
Problem polega na tym, że jak dzwonię do samochodu to kierowca mnie słyszy, ale ja nie słyszę jego.
Czy ktoś korzysta z tego systemu, może jest włączone jakieś MUTE czy coś, bo jakość dźwięku jest super, szkoda tego niewykorzystać - proszę o pomoc.

Ja mam u siebie system głośnomówiący ale auto z 2005 r. Sprawdź ustawienia w menu radioodtwarzcza (jest tam chyba opcja telephone).

a zapytam o model telefonu przez który się łączysz?
jaki miałeś u siebie kod?

podlączyłem Blackberry i nokie 5310, kod jest fabryczny 1234 - wg. instrukcji i jak ktoś dzwoni (przy aktywnym bluetooth w telefonie) to rozmowa idzie przez glośniki w samochodzie, ale dzwoniący z zewnątrz nic nie słyszy, taki "głuchy telefon" :)
to coś chyba z mikrofonem bo w ustawieniach w instrukcji można regulować głośność konwersacji - a ponieważ słychać dzwoniącego to zakładam że mnie też powinien usłyszeć. Tylko jak sprawdzić ten mikrofon...jutro może coś rozkręcę :)

U mnie (2005) jest odwrotny problem. Mnie słychać, ale bardzo słabo słyszę rozmówcę w głośnikach. Musiałem w radiu bardzo mocno podkręcić, co powoduje duży szum w trakcie rozmowy.

problem z zestawem glosnomowiacym

witajcie
mam alfe147 2005 r po lifcie
posiadam zestaw glosnomowiacy ale nie moge sie polaczyc! jest powiazany ale nie polaczony!
w menu w radiu jest PHONE ale do ustawienia głosnosci rozmowy. wyczytałem ze w MODE powinno byc ustawienie telefonu ale ja tej funkcji w MODE nie mam!
pomozcie jak wiecie jak to zrobic bo ja nie mam juz sily
z gory dzieki

Jak się objawia powiązanie bez połączenia?
Jak jest "sparowany" to powinien się bez problemu łączyć.
Jedynym mankamentem jest konieczność zwiększenia głośności, ale po zakończeniu rozmowy głos wraca do poziomu ustawionego np. dla radia.

chodzi o to ze jest powiazany ale połaczyc sie nie chce albo robie cos nie tak
pomozcie jak wiecie jak to zrobic

Hmm, jest sparowany ale zero reakcji?? Rozumiem że cała procedura łączenia przeszłą pomyslnie łącznie z wpisaniem kodu "1234". Może zrób wszystko jeszcze raz od nowa. Zacznij od poprawnego rozłączenia tzn. przytrzymaj oba przycicki od zestawu (czerwona i zielona słuchawka) do momentu aż system poda komendę (gada po włosku więc nie przytoczę tekstu, ale domyślam się że chodzi właśnie o brak powiązanych urządzeń).

sprawdze jeszcze raz ale robilem tak juz nascie razy i nic! rozłaczalem kilka razu i na nowo łaczylem i tak w kolo, jakas masakra

Pozwolę sobie odgrzać temat. Nie działa u mnie fabryczny zestaw bluetooth. Radio było wymienione, w tej chwili jest założone fabryczne z mp3. Po wyjęciu radia znalazłem jedną niepodłączoną wtyczkę.
Do czego powinna być podłączona? W radiu nie ma dodatkowych wejść oprócz standardu. Czy wersja z bluetooth powinna mieć dodatkowe wejście na mikrofon (zielona wtyczka) czy powinna ona być wpięta gdzieindziej?

Po włączeniu bluetooth i sparowaniu z radiem da się dzwonić i odbierać rozmowy natomiast nie działa mikrofon/rozmówca mnie nie słyszy. Ja natomiast słyszę rozmówcę.

Załączniki

• IMG_20160227_132914.jpg
    IMG_20160227_132914.jpg
    105.9 KB · Wyświetleń: 12
Jedna z anten.
GPS, radio lub telefon.

Wystukane z Galaxy S5 Neo

Dzięki :) to by potwierdzało informację, którą znalazłem w innym miejscu, że tam jest standardowo jedna niepodłączona wtyczka. A wiecie może do czego jest podłączony przewód od mikrofonu? jest jakaś centralka, która tym zarządza?

Amortyzatory
Powrót