Regulacja świateł mijania w alfie

• Autor wątku Autor wątku wawi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

wawi

Nowy
Auto
Alfa Romeo TS 1.6 120KM 01'' r.
informacja dla moderatora/administratora: nie mogłem znaleźć informacji na forum na ten temat dlatego otworzyłem nowy wątek.

Czy w jakiś sposób można regulować światła w Alfie, tzn. ustawić ręcznie wysokość na jakiej mają świecić żarówki H7
Nie chodzi mi tutaj o możliwość ustawienia tego w 3 stopniowej skali z poziomu panelu w aucie.
z góry serdecznie dziękuje :-)

Możesz ręcznie ustawić imbusem przy lampie.

możesz mniej więcej określić w jaki sposób to wykonać, wczoraj w nocy wymieniałem H7 dwie żarówki, znowu będę musiał ściągnąć osłony ?

Powiem ci tak. Bez żadnych złośliwości.
Jedź na diagnostykę koszt nie wielki albo żaden (u nas robią to gratis cały rok pod warunkiem że u nich robiłeś przegląd).
W końcu i tak tam trafisz tylko wcześniej sam się podenerwujesz i innych na drodze też.

Wczoraj ustawiałem u siebie na stacji diagnostycznej - koszt 15zł.

samemu możesz ustawić. Operacja trwa 2 minuty. Koszt 0zł. Najlepiej pojedź wieczorem na pustą, ciemną drogę i ustaw

no niby można samemu, ale... Jak ja sam sobie ustawiałem np. pod ścianą w markecie to nie było idealnie.

Przedwczoraj kolega w pracy mi ustawił z tym urządzonkiem co mają na stacji diagnostycznej i jest duża różnica...

Podjedź najlepiej do znajomego diagnosty. za 10 zł "na piwo" ustawi CI tak jak powinno być.. warto..

Poprzednio w Ibizie też często wymieniałem żarówki i przed wyjazdem na wakacje ojciec podjechał mi ustawić światła i ... to samo.. nie te lampy.

Samemu można wiele rzeczy sobie zrobić , ale czasem lepiej i przyjemniej jak zrobi to ktoś inny.

Ja akurat teraz o innej robocie i przyjemności pisałem.
W końcu sobotni wieczór.

Witam

Chciałem nawiązać do tematu regulacji świateł, z tą jednak różnicą, że moje to xenony. Wczoraj wieczorem jechałem na światłach mijania i co chwila ktoś zwracał mi uwagę na zbyt wysoko świecące światła. Po włączeniu świateł widać że się ustawiają jednak nie wiem jednak czy można podregulować je ręcznie (np przy lampie). Podpowiedzcie co z tym zrobić.

Tak samo jak poprzednik jedź na stację djagnostyczną i niech sprawdza czy po samo poziomowaniu jest ok jak nie to możesz mieć źle skalibrowaną lub uszkodzoną " poziomicę"

Amortyzatory
Powrót