Dziwne sprawy

• Autor wątku Autor wątku Vittorio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vittorio

Guest
Witam!

No to powiem tak - auto jeździ jak jeździło. Wszystko działa sprawnie, ostatnie 12 tys kilometrów to tylko wymiana klocków i oleju.
W tym tygodniu dopiero zauważyłem dziwną sprawę, a mianowicie przy przełączaniu na niższy bieg, gdy sprzęgło jest odpuszczone w połowie słyszę dzwonienie, np. z 5 na 4. Poza tym ostatnie kilka dni, pomimo, że wewnątrz nic nie słyszę, to na zewnątrz słychać takie niby warczenie ciche (dosłownie jakby się gdzieś ognisko paliło, tylko bez trzasków). A ostatnio ja skręciłem w prawo na ostrym zakręcie to przez 0,5 km słyszałem jeszcze dziwne stukanie z tyłu, tak jakby kogoś przejechał i wlekł za sobą. :D

Otwórz maskę, posłuchaj, zajrzyj pod samochód, pokręć kołami w lewo w prawo, przejedz się powoli czy cokolwiek..., a nie piszesz o warczących ogniskach i przejechanych psach:)

Koło to tylko coś z hamulcem.

A otworzyłem maskę, stuka od strony rozrządu i tylko przy niskich obrotach, 900-1400.

W sumie to się zaczęło od tego, że przejechałem się nieduży odcinek nieco szybciej niż zwykle i na skrzyżowaniu gdy ruszałem poczułem słabe wibracje na kierownicy. Po tym wibracji nie było, a ten stuk dopiero przypadkiem zauważyłem.

Ostatnia edycja:
Mi najbardziej podoba się tytuł tematu :ale może zaproponuję "Trudne Sprawy" , lub "Dlaczego Ja ?" lekko enigmatycznie :P , ale gdybać można , hałas na pół-sprzęgle może też być oznaką zużycia łożyska oporowego.

Śmiejcie się. :P

Tylne tarcze do wymiany, a z przodu nikt nic nie wie, trzeba będzie jechać do innego serwisu.

Amortyzatory
Powrót