• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

czy te felgi będą się nadawały do 147 ?

Te felgi to "papier" nie nadaja sie na nasze polskie drogi. Druga rzecz to nie pchał bym sie w montaż na sróbach pływających (podobno od tego lecą łożyska). Także polecam tzw. Tristary sam właśnie kupiłem takie do swojej 147 i bardzo fajnie prezentują się wraz z obniżonym zawiasem.

wpisz sobie w google 'alucenter opinie'... sam tez patrzyłem na jego felgi ale po przeczytaniu opinii sobie podarowalem... chińszcyzna pierwsza lepsza dzióra i felga do wyrzucenia bo podobno nawet ciezko jest je naprawico ile w ogóle sa naprawialne a jak Ty chcesz 17" to zapomnij... najlepiej oryginały Alfy a jak nie to niestety ale na 17" to nie wiem czy 3kola Ci starcza na jakieś lepszej firmy... ja mysle nad felgami szprychami 16" od 147 po FL o takie:) mysle że to najładniejsze felgi do 147:)
http://allegro.pl/oryginal-alfa-romeo-147-16-cali-i1985522662.html

co do koloru alfy to czarna ..myślę że uzbieram jeszcze i kupie jakieś porządne używki 17

Felga musi być ocechowana - musi mieć oznaczenie nośności. Wyrażane jest to w KG. Jeśli masa auta to np 1600kg nośność minimalna felgi powinna wynoscić min. 400 KG. Im więcej tym lepiej.
Jesli chodzi o śruby pływające - jeśli jest to konieczne można je stosować byle były dobrej jakości. Powinny być ocechowane - twardość. Istotne jest precyzyjne dobranie pierściena cenrtującego na piastę. Co do wpływu na łożyska to jakaś bzdura - co ma piernik do wiatraka ?
Do mojej byłej GTA stosowałem śruby pływające bo nie było innej opcji i spisywały się OK. Też była czarna.

GTA.jpg

gta1.jpg

Załączniki

• GTA.jpg
    GTA.jpg
    90.8 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
Miki ja na wiosnę kupuje takie szprychy. Powiem Ci tak troche juz patrzyłem na ten model i te od alucenter to na bank chinole. Kiedyś były takie oryginalne za ponad 2500k. Dlatego ja na bank kupuje uzywane.
BTW. Są nadal w bazarze takie, ziomek sprzedaję od swojej 156 i chcę 1200 zł.

Jesli chodzi o śruby pływające - jeśli jest to konieczne można je stosować byle były dobrej jakości.

Do mojej byłej GTA stosowałem śruby pływające bo nie było innej opcji i spisywały się OK. Też była czarna.

teraz napisz jeszcze tym co nie wiedzą ile kosztuje JEDNA DOBRA ŚRUBA PŁYWAJĄCA ( nie taka z allegro za 6zł )
i jak pomnożą to przez 20 to już się robi sporo
albo pomnozyć przez 16
i do tego kpl śrub pływających zabezpieczających

i wyjdzie na to że lepiej czasem dołozyć do org rozstawu 5x98

Amortyzatory
Powrót