Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Płyn czyszczący wtryski- Diesel

Użytkownik Rowerzysta Avatar Annik
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Giulia VELOCE Q4 MY20

Domyślnie

Tez zakupiłem L-M w InterCarsie za 500 ml 50 zł i to właśnie ma wystarczyć na 75 l paliwa. Jest też napisane, ze w przypadkach awaryjnych butelkę z płynem należy
    podłączyć bezpośrednio pod pompę paliwa (?) >JA wlałem do baku i czekam na efekt. Poprzednio stosowałem dwa razy STP bez większej różnicy i poprawy.
    Mam jeden wtryskiwacz, którego korekty wyraźnie odstają od pozostałych (ponad 30% różnicy)

df

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Alfa 147 1.9JTD 120KM Blackline

Domyślnie

Mi w ASO we Wrocławiu doradzili coś takiego (TUNAP microflex 983), kiedy wyszły mi następujące korekty na wtryskach:
    Cyl.1: -3,33 mm3/wtrysk
    Cyl.2: 2,83 mm3/wtrysk
    Cyl.3: -0,56 mm3/wtrysk
    Cyl.4: 1,03 mm3/wtrysk

Zna ktoś ten preparat w ogóle? Gość z ASO twierdził, że to jakiś hiper-super profesjonal tajny specyfik tylko dla serwisów i masonów, 20x razy lepszy niż inne.

Auto za dużo mi pali (na co się skarżyłem już gdzie indziej) i szukam sposobu, aby na to coś poradzić. Póki co spaliłem bak dizla z paczką tego co powyżej i na razie brak poprawy. Czy w ogóle jest sens pakować się w te płyny, żeby poprawić spalanie? Czy w ogóle te korety co wyżej mogą mieć wpływ na spalanie (Irbis we Wrocławiu twierdzi, że nie)?

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kashmir Zobacz post
    Mi w ASO we Wrocławiu doradzili coś takiego (TUNAP microflex 983), kiedy wyszły mi następujące korekty na wtryskach:
    Cyl.1: -3,33 mm3/wtrysk
    Cyl.2: 2,83 mm3/wtrysk
    Cyl.3: -0,56 mm3/wtrysk
    Cyl.4: 1,03 mm3/wtrysk

Zna ktoś ten preparat w ogóle? Gość z ASO twierdził, że to jakiś hiper-super profesjonal tajny specyfik tylko dla serwisów i masonów, 20x razy lepszy niż inne.

Auto za dużo mi pali (na co się skarżyłem już gdzie indziej) i szukam sposobu, aby na to coś poradzić. Póki co spaliłem bak dizla z paczką tego co powyżej i na razie brak poprawy. Czy w ogóle jest sens pakować się w te płyny, żeby poprawić spalanie? Czy w ogóle te korety co wyżej mogą mieć wpływ na spalanie (Irbis we Wrocławiu twierdzi, że nie)?
    Lepiej sprobuj tego-
    www.youtube.com/watch?v=50nLEgBKZnY
    Chociaz patrzac na to jak Ci sie rozjechaly korekty,niewiadomo czy jeszcze pomoze

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

ja 1 uzylem stp na moje zbyt duze spalanie i nie niestety nie pomoglo zadnej roznicy w spalaniu nie odczulem i tymbardziej nie bylo widac zmniejszenia sie dawej paliwa, czesto tez lalem xeramixa ale ostatnio mi sie rozlal i smierdzi w calym samochodzie :/

jak zobacze ze komus liqy cos daje to i ja to zastosuje

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    Alfa 147 1.9JTD 120KM Blackline

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Lepiej sprobuj tego-
    www.youtube.com/watch?v=50nLEgBKZnY
    Chociaz patrzac na to jak Ci sie rozjechaly korekty,niewiadomo czy jeszcze pomoze
    No i właśnie - jak to jest z tym rozjechaniem, aż tak źle? W Irbisie twierdzą, że do +/- 5ml/wtrysk tolerancji jest jeszcze ok. Co więcej - że może to mieć najwyżej wpływ na problemy z rozruchem, ale na spalanie już nie.

A alternatywa jest jaka - wymienić wtryski?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

nie wymieniac a dawac raczej do regenerowania bo i tak tam sa czyszczone, ja se pierdykne ten moly 2666 drogi ale musi byc jakis solidny skoro tyle kosztuje

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kashmir Zobacz post
    No i właśnie - jak to jest z tym rozjechaniem, aż tak źle? W Irbisie twierdzą, że do +/- 5ml/wtrysk tolerancji jest jeszcze ok. Co więcej - że może to mieć najwyżej wpływ na problemy z rozruchem, ale na spalanie już nie.

A alternatywa jest jaka - wymienić wtryski?
    wpisz w okienko-korekty wtryskow,przy 159 rozwalalismy ta tematyke w kazdym mozliwym kierunku

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Są tylko dwa środki Liqui Moly i Millers (oba ciężkie do zdobycia- Liqui tylko z ich polskiego sklepu, bo na allegro są podróby, Millers od Pabla), reszta sprzedawanych na stacjach w stylu STP nic nie daje, nigdy nie dawała i dawać nie będzie- chyba że w głowach
    Liqui to polecam to http://www.liquimoly-sklep.pl/produc...nie-0-5L-.html chłopaki mówia ze cuda robi, ale kosztuje dużo i to raz na 2- 3 miechy dają a w międzyczasie 50 ml Millersa co każde tankowanie
    Jest jeszcze Kleen-Flo biała butelczyna zielona etykieta, też podobnie działa jak Mixol są dwie wersje okrągła 0,5 litra i litrowa kanciasta, ogólnie to to samo, ale na zimę lepiej mniejszego kupić
    Patent z Mixolem zapewne podejrzany u kierowców tirów też jest dobry z tym że dolewa się 2 maksymalnie 3 litry na 1000, ale radzę lać ewentualnie dodatek do paliwa do pił- 100 ml Stihla na zbiornik co kilka tankowań, działa lepiej od Mixola
    Tylko żeby się nie zrazić to trzeba to kupować nie na Allegro, bo tam od podrób się roi

Mój ziomalt to stosuje taka metodę że leje co każde tankowanie 100 Stihla i Kleen- Flo albo taki zółto zielonkawy z napisem Diesel (nie pamietam nazwy, ale na półce sprawdze jak w robocie będę), co drugie dolewa do tego Millersa i chodzi mu jak zegarek
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 26-01-2012 o 13:04

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Tego typu srodki,ktore rowniez poniekad sam uzywam dzialaja bardziej na zasadzie prewencji,badz profilaktyki,z tym ze caly nagar ma byc przepalony.Zas maszynka wciaga nagar w filtry i tam on pozostaje.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    ...Patent z Mixolem zapewne podejrzany u kierowców tirów też jest dobry z tym że dolewa się 2 maksymalnie 3 litry na 1000,...
    Mixol w silnikach z wtryskiem bezpośrednim zapieka się na końcówkach wtryskiwaczy ze względu na różnice w temperaturze zapłonu w stosunku do ON - w starych dieslach z komora wstępną może i się sprawdzał ale nie w nowoczesnych silnikach CR
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)