Ja kiedyś wymieniałem klamkę, z tym, że u mnie nie urwał się zawias, a ten plastikowy element z drugiej strony. Generalnie będziesz musiał kupić raczej całą klamkę, bo sam zawiasa to chyba trudno będzie kupić. Nie pamiętam czy ten zawias daje się odkręcić od reszty klamki i niestety nie mogę tego sprawdzić bo stare elementy gdzieś wyrzuciłem.
Witam.
Wystarczy poszukać
http://www.forum.alfaholicy.org/czes..._gt_147_a.html
mi się też kiedyś urwło zawiozłem ten elemencik mały do tokarza i dorobił mi metalowy koszt 50zł i już się na pewno nie urwie chyba że w drugich drzwiach ;-)
A ja mam inny problem klamka nie wraca
Chyba będzie trzeba wymienić całą klamkę. Tak mi się zdaje, ale jeżeli jest to sam zawias to nawet logika na to wskazuje![]()
jak Ci klamka nie wraca spróbuj zdemontować klamkę i ją nasmarować
ostanio miałem identyczną sytuacje jak Ty klamka nie jest tania odrazu mowie na allegro chodza od 150 w góre. Ja znalazłem za 90zł ale i tak zostawiłem swoja przełozyłem tylko ułamany zawiasek. Szukaj najlepiej całej alfy na czesci jak ktos ma, w tedy mozna kupic w dobrej cenie.
To jest częsty problem w naszych AlfachSam przerabiałem temat 2 razy
Proponuje wymienić całość, bo prędzej czy później raczej i tak bedziesz musiał (czego Ci oczywiście nie życzę)
Poszukaj na allegro. Mnie kompletna klamka wyszła 120zł z przesyłką (wyciągnieta z anglika).
Ciekawe że jest to problem ogólnie znany a producent ani rzemieślnik się nie zabierze za produkcję tych zawiasów.