Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Tłumik końcowy, sportowy, jaki ?

zgredek
    Gość

Domyślnie

ulter robi pod każdy silnik indywidualnie czy trzepie masówkę tylko dokłada haki i rurę dolotową? bo jak widzę na ich stronie do 1,6 jak i 2.0 jest ten sam nr katalogowy

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    ulter robi pod każdy silnik indywidualnie czy trzepie masówkę tylko dokłada haki i rurę dolotową? bo jak widzę na ich stronie do 1,6 jak i 2.0 jest ten sam nr katalogowy
    Ale wiekszośc producentów tak robi, supersprint też nie rozróżnia 1.6 i 2.0
    http://www.supersprint.com/en/prod-c...ust_oo_70.aspx
    http://www.supersprint.com/en/prod-c...ust_oo_70.aspx

masówka czy nie masówka tlumik wykonany dobrze nie hałasuje jak jakieś wynalazki od chinczyka i pasuję bez wiekszego problemu.

zgredek
    Gość

Domyślnie

od chińczyka to wszystko jest lepsze nawet ulter

dla mnie akurat bardziej liczyło się wnętrze bo tam są spaliny i ono musi być odpowiednio przygotowane (a nie jakieś uśrednienia) a reszta to tylko dodatki za które trzeba słono płacić

szojj
    Gość

Domyślnie

witam kolegów ja znowu mam inny problem znalazłem na allegro aukcje tlumik końcowy ultera wszystko fajnie tyle że mój alfons to diselek i teraz moje pytanie jak to brzmi sportowy tlumik w dislu ? na aukcji widze opcje silnika 1.9 jtd ? słyszał ktoś kiedyś jak gra disel ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Ja mam 147 diesla i mam sportowy tłumik NOVITEC !!!!! na postoju głośniej słychac oczywiście silnik ale na wyższych bardzo fajnie tłumik !!!!!!!

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

a jak taki tłumik Ultera brzmi w 147 1.6 ? Bardzo głosno chodzi ? Nie chce auta zwieśniaczyć, żeby najpierw mnie było słychać a dopiero potem widac...
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MaRaNeLLa
    Mieszka w
    Kęty
    Auto
    147 1.9 JTD Progression ---> Cuore Sportivo

Domyślnie

Czy ktos wie jak chodzi/brzmi sportowy tłumik ultera w 147 1.9jtd ??
    aa odrazu tez zaznaczam, ze chodzi mi glownie o efekt wizualny, by ta puszka tak smiesznie nie wisiała, ale przy okazji musze wiedziec tez czy po zmianie na sportowy nie zaczne glosno i parodystycznie buczec ??
    Ostatnio edytowane przez MaRaNeLLa ; 26-03-2014 o 01:47

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał MaRaNeLLa Zobacz post
    Czy ktos wie jak chodzi/brzmi sportowy tłumik ultera w 147 1.9jtd ??
    aa odrazu tez zaznaczam, ze chodzi mi glownie o efekt wizualny, by ta puszka tak smiesznie nie wisiała, ale przy okazji musze wiedziec tez czy po zmianie na sportowy nie zaczne glosno i parodystycznie buczec ??
    jak masz diesla to nic nie kupuj tylko jedź do zakładu który zajmuje sie tłumikami i wytnij cały wydech końcowy a w to miejsce wspawaj zwykłą rurę plus jakąś ładną końcówkę. w dieslu montowanie tłumika sportowego niewiele da jeśli chodzi o dźwięk a jeśli chodzi Ci o efekty wizualne to kompletne pozbycie sie tłumika będzie najlepszym rozwiązaniem
    przetestowane u mnie, tłumik końcowy wycięty, różnica w dźwięku prawie niezauważalna z lekkim wskazaniem na plus - przy niskich obrotach da sie wyczuć lekkie basowe brzmienie

zdjęcia jak to wygląda u mnie
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1036533

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MaRaNeLLa
    Mieszka w
    Kęty
    Auto
    147 1.9 JTD Progression ---> Cuore Sportivo

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    jak masz diesla to nic nie kupuj tylko jedź do zakładu który zajmuje sie tłumikami i wytnij cały wydech końcowy a w to miejsce wspawaj zwykłą rurę plus jakąś ładną końcówkę. w dieslu montowanie tłumika sportowego niewiele da jeśli chodzi o dźwięk a jeśli chodzi Ci o efekty wizualne to kompletne pozbycie sie tłumika będzie najlepszym rozwiązaniem
    przetestowane u mnie, tłumik końcowy wycięty, różnica w dźwięku prawie niezauważalna z lekkim wskazaniem na plus - przy niskich obrotach da sie wyczuć lekkie basowe brzmienie

zdjęcia jak to wygląda u mnie
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1036533

Dzieki za te jakze wazne dla mnie info gdyz sądze, ze tak to zatem zrobie, jeszcze niewiem co prawda gdzie bd szukac ale napewno w malopolska lub slask...moze ktos gdzies zna ?? kusi mnie takze by zapytac ile to wszystko kosztowalo z ta naprawde ładna koncowka buzzer'a......>>prv

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Koszty to nie żadna tajemnica, za robociznę wyszło mnie 50zł, ceny końcówki nie pamiętam ale z tego co teraz widzę na stronie producenta to ten model który ja mam kosztuje 130zł tyle że ja mam czarny chrom i ten kolor chyba wycofali z oferty bo już go na stronie nie widzę :/ ale z tego co widzę masz ciemne nadwozie to normalny jasny chrom będzie lepszy ja do srebrnej karoserii wolałem czarny

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia