Amortyzator KONI przedni, czy taki ma byc???

AdiUssj

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0
Witam, dzisiaj mi przyszly przednie amortyzatory KONI STR.T i jakos dziwnie one wygladaja. Nie maja one na sobie takiego ,,kolnierza'' zeby trzymac sprezyne od dolu. Na innych amortyzatorach sa takie ,,kolnierze'' ale na tych nie ma, mozecie powiedziec dlaczego? Z przodu mam jeszcze chyba amortyzatory Monroe i sa raczej normalne. Do tego mam sprezyny APEX i teraz chce zalozyc do nich te amortyzatory koni ale czy to bedzie pasowalo? Prosze o pomoc.
DSC00405.jpg
Dla przykladu tu jest zestaw Eibach
zestaw-zawieszenia-sprezyny-srubowe-i-amortyzatory-eibach-11201341 - Kopia.jpg

Ostatnia edycja:
Wygląda jak nie do tego auta. Są na nim/na opakowaniu jakieś symbole producenta?
Ten zestaw Eibach, to chyba też nie do tego auta

Ten amortyzator jak i ten zestaw Eibach sa do AR 147. Pytalem sie sprzedawcy to on powiedzial ze w wielu przypadkach te miseczki na sprezyny trzeba przelozyc z dotychczasowych amortyzatorow (da sie tak zrobic? nie jest to czasami przyspawane?). Na opakowanie sa znaki producenta i jest oryginalny, do tylu tez kupowalem u tego sprzedawcy i wszystko bylo ok. Orientuje sie ktos co z tym trzeba zrobic?

Ja nie wątpię w oryginalność. Chciałem, żebyś podał te oznaczenia, co by sprawdzić czy nie wkradła się gdzieś pomyłka

wg. katalogu Koni:
na przód - 8050-1019
na tył - 8750-1012

takie powinieneś mieć

8050-1009 - pasuje do samochodów VAG - A6, Superb, Passat. Na dodatek jest to tylny amortyzator

Ostatnia edycja:
Wlasnie tez teraz to sprawdzilem. Mam 8050-1009 a powinny byc 8050-1019, najwidoczniej sprzedawca sie pomylil i wyslal mi inne. Napisalem do niego i czekam na odpowiedz, pewnie czeka mnie zamiana na prawidlowe:P
Dzieki za pomoc puotek.

Spoko. Dobrze, że udało się to szybko wyjaśnić. Oby tylko sprzedawca był w porządku i poniósł wszystkie koszty. btw. gdzie kupujesz? U jakiegoś dystrybutora KONI?

U tego sprzedawcy http://autochatka.pl Wydaje sie byc w porzadku wiec nie powinno byc najmniejszych problemow.
Dzisiaj lub jutro przyjedzie do mnie kurier po odbior amortyzatorow i zostana wyslane do mnie prawidlowe.
Czyli sprawa rozwiazana:)

Ostatnia edycja:
a ile Cie taki zestaw amortyzatorów przód + tył kosztował jeśli mogę wiedzieć? I czy te amortyzatory są o obniżonym skoku tłumienia? Przy zamontowaniu sprężyny -30mm powinien chyba być taki amortyzator?

Lacznie przod+tyl same amortyzatory jakies 1400zl. Te amortyzatory sa do sportowych sprezyn, ja mam Apex-a jakies 30-40mm nie wiem dokladnie ile.

Amortyzatory
Powrót