Radio się samo zakodowało [?!]

CARENZO

Nowy
Auto
88147
-Radio w 147 rozłączałem i podłączałem z powrotem i nie pytał o kod- podobnie przy odłączeniu akumulatora. Natomiast przyjechał klient po radio i do jego auta jak chcieliśmy zamontować to zapytał o kod.

-Podobnie mieli moi znajomi- chcieli się wymienić swoimi radiami czyli radio nr 1 do auta nr 2 i na odwrót i również zapytał o kod, A CO NAJLEPSZE to na koniec radia wróciły do swoich aut i również zapytał o kod- czyli zakodowane na amen.

Czy ktoś zna przyczynę dlaczego ten kod się pojawia? Ja tego swojego już nie jestem w stanie podpiąć do tego auta, w którym seryjnie było, ale wydaje mi się, że też sie zakodowało i do żadnego auta nie podejdzie bez kodu.

Przy okazji czy ktoś wie jak to rozkodować "za darmo" tj. uzyskać kod bez wizyty u jakiegoś speca?

siema
napisz pod numer gg4627003 opisz jakie masz radio i typ ci wysle kod . koles jest z forum kody-radio.pl. i kuma wszystkie modele,mi już pomógł kilka razy .narka

Masz to radio wyciągnięte?

Tzn to które chcesz rozkodować?

ECU przechowywało (zapamiętało) kod do radia.. No ale do czasu aż zaczęliście nimi żonglować...

siema
napisz pod numer gg4627003 opisz jakie masz radio i typ ci wysle kod . koles jest z forum kody-radio.pl. i kuma wszystkie modele,mi już pomógł kilka razy .narka

Czy mam się na kogoś powołać czy wystarczy, że ładnie poproszę? Jak tak każdy do niego o to pisze, żeby chłop się nie wkurzył:)

---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:18 ----------

Masz to radio wyciągnięte?

Tzn to które chcesz rozkodować?

ECU przechowywało (zapamiętało) kod do radia.. No ale do czasu aż zaczęliście nimi żonglować...

Koledzy sobie poradzili z tym tematem bo to było jakiś czasz temu. Ja mam na sprzedaż to swoje radio i dlatego sprawa pilna, a historia była taka jak powyżej opisałem tj. wyciągnąłem z auta, które nie pytało o kod, po czym wpiąłem do innego i spytał o kod. Po tym nie wpinałem do tego auta, w którym pierwotnie było to radio bo jest już ten pojazd zdekompletowany więc nie wiem czy spyta o kod czy nie. Czyli mam rozumieć, że podpinając kompa pod dowolny pojazd można wyciągnąć kod czy w inny sposób?

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:21 ----------

podaj mi nr z naklejki na radiu albo wyślij w mailu zdjęcie to Ci podeśle kod

jest kilka nr-ów tj. pierwsza naklejka: BP-Nr 7 649 378 316, prod. nr. fiat 735 293 234, druga naklejka: BP937817582373, 021613

.....to jest dosyc' ciekawe, bo swoje radyjko wyciągałem z 20razy ,nawet na kilka dni ,aku to samo i nigdy nie było problemów z >jakimiś< kodami;)

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ale cały czas mnie irytuje ta sytuacja. Czy to jest w ogóle normalne, że tak się dzieje z tymi radiami? Czy ktoś zna przyczynę ew. czy można jakoś temu zaradzić, żeby się nie kodowały w innych autach?

---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:27 ----------

.....to jest dosyc' ciekawe, bo swoje radyjko wyciągałem z 20razy ,nawet na kilka dni ,aku to samo i nigdy nie było problemów z >jakimiś< kodami;)

Czytaj uważnie. Ja pisałem, że robiłem tą samą operację co Ty i też nie było problemów. Problem pojawił się w innym aucie.

zaraz podesle

---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

podaj maila

Amortyzatory
Powrót