z tego co pamietam 11 i 12 z tymi blaszkami to sa od poduch. co do reszty co za co odpowiada zobacz sobie w elernie 147 w dziale instalacje elektryczne. podzial chyba D jakies zlaczki bo to zlacze to bylo D47... tam masz dokladny schemat kostki.
z tego co pamietam 11 i 12 z tymi blaszkami to sa od poduch. co do reszty co za co odpowiada zobacz sobie w elernie 147 w dziale instalacje elektryczne. podzial chyba D jakies zlaczki bo to zlacze to bylo D47... tam masz dokladny schemat kostki.
wlasnie lipa bo elearn mi nie chce smigac, wyskakuje komunikat insert cd (mam zamontowny .iso) nie wiem co jest grane wlaczyl mi sie z 6 razy i juz nie chce. ale z tego co pamietasz to poza tymi dwoma od poduchy 11 i 12- 2, 3, 4 od sterownia i 5 od podswietlania (mam go podlaczonego pod pin wzmaka na radiu, zalacza podswietlenie jak wlacze radio) masz jakis jeszcze pin podpiety ktory moglby np dawac prad do klaksonu? czy to moze byc wina tej plytki pod kiera w ksztalcie U, bo doczytalem ze moze byc i to powodem nie dzialajacego klaksonu btw po zlozeniu wszystkiego to podswietlaja mi sie guziki na kierze ale sterowanie nie dziala
Ostatnio edytowane przez ukasz6200 ; 12-07-2014 o 09:35
Klakson nie idzie przez zwijacz. Chybatak mi sie wydaje na 99%
ok klakson zrobiony dzieki temu: http://www.alfaworkshop.co.uk/156_horn_problem.shtml a co do sterowania jprdle zamiast piny w kostce mini iso 10, 11 12 mialem 7 8 9poprawione i juz wszystko dziala!!
Ostatnio edytowane przez ukasz6200 ; 12-07-2014 o 11:51
Witam,
pozwolę sobie podpiąć się pod temat z następującą sprawą:
W GT mam zamontowaną kierownicę z dwoma panelami po 3 przyciski
- czy jeśli wymienię tę kierownicę (lub same panele) na taką z dwoma panelami po 4 przyciski (po dodatkowym przycisku w lewym i prawy panelu do obsługi tel. zdaje się), to zachowane zostaną w niej dotychczasowe funkcje 6ciu przycisków (występujących w obu wersjach paneli), a te 2 dodatkowe przyciski będą po prostu nieaktywne?
Czy jednak to nie jest takie proste?
A tak na szybko ktos mi powie moze... mam juz kierownice multi z poduszka i zwijakiem zamontowna w przedliftowej alfie i chce teraz zapiac sterowanie radiem. Czy wystarczy kupic wiazke idaca od kiery do radia ( radi chce wstawic seryjne) ma ktos fotke tej wiazki idacej od zwijaka do radia ?
Oj nie wiem czy ta wiązka nie jest połączona razem z inną wiązka która idzie w kierunku radia. Wydaje mi się, że szybciej będzie puścić nowe kabelki od kiery i po krzyku.
Witam, mam pewien problem kupiłem kiere, taśme i cała wiązke lecz wybrałem tylko kostke do radia i kostke do taśmy wygląda to tak. wtyczkę zieloną podłączyłem do radia a drugą wtyczkę do taśmy i niedziała nic a nic. Proszę o podpowiedzi.
![]()
Jeżeli jest poprawność pinów we wtyczkach to musi działać, chyba żę chcesz sterować nie oryginalnym radiem wtedy musisz kupić emulator.