fotele z wersji 3d do 5d

• Autor wątku Autor wątku yeye
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

yeye

Nowy
Auto
Alfa Romeo Brera 2.4
Z uwagi na brak ciekawych foteli z wersji 5d, zastanawiam się nad przełożeniem foteli z wersji 3d do 5d.
Czy są jakieś z tym problemy?
Czy warto przekładać, bo jednak będą się składać i o ile mi wiadomo to one są na takich suwnicach, czy to nie będzie przeszkadzać?
Czy z wersją Ti są jakieś większe problemy?
Chcę zmienić z bananów na czerwone lub Ti.

ja bym na twoim miejscu zdecydowanie bral wersje z Ti.
jezeli chcesz znac jakies wymiary zawiasow itp to wypisz co potrzebujesz moge pomoc i pomierzyc w wersji 3d

ale przekladka to nie problem chyba bo poduszki sa przykrecane te dolne do konstrukcji wiec sa wymienne w calosci a oparcie wystraczy sciagnac bo jest zamykane na klips i naciagnac na swoj fotel i bedzie gralo jedyny - to klamka od otwierania ktora trzeba bedzie jakos zamaskowac lub zostawic jako smieszny dodatek

myślałem nad wymianą typowo, wykręcam swoje i wkręcam nowe, lub też wymieniam samo prowadzenie pod spodem. Chcę swoje aktualne sprzedać, więc nie chcę ich wybebeszać.

Najlepszym wyjściem była by wymiana prowadnic, aby fotele nie były na szynach. Jedynie to zostanie wtedy tylko zbyteczny uchwyt do przesuwania foteli. W przypadku takiej przekładki (sam spód) będziesz musiał go zabrać z teraźniejszych, czyli już ich nie sprzedasz.

Dodatkowo czy wymiary tylnej kanapy są takie same w 3d a 5d ?

na forum147 był użytkownik o nicku Keder.. on miał 147 5D i wsadził do niej fotele i kanape z GTA.. i wszystko pasowało.. więc w drugą stronę też musi..

Wiesz Kuba, wejść weszło pytanie z jakim efektem :)

on miał 147 5D i wsadził do niej fotele i kanape z GTA.. i wszystko pasowało.. więc w drugą stronę też musi..

W drugą stronę to nie bardzo bo fotele w z 5d w 3d wykluczyłyby z użytkowania tylną kanapę.

Naprawdę nie da rady znaleźć ładnych 5d skórek? Ja już kilka razy oglądałem ładne fotele a problem właśnie polegał na tym ze były z 5d.

Z uwagi na brak ciekawych foteli z wersji 5d, zastanawiam się nad przełożeniem foteli z wersji 3d do 5d.

Jak widać. Ciężko jest :) Dodatkowo jak chce się szare to już w ogóle :) No i 3D częście są grzane niż 5D

W drugą stronę to nie bardzo bo fotele w z 5d w 3d wykluczyłyby z użytkowania tylną kanapę.

A to nikt nie mówił ;P czy mają funkcjonować w pełni.. tylko czy wejdą ;D

A co do mojego wcześniejszego posta.. nie miałem okazji zapytać tego gościa na forum147 co i jak.. ale ze zdjęć które miał na forum wyglądało i pasowało idealnie, bez żadnej fuszerki.. Ogółem jego cała 147 była dość mocno nieskazitelna.. idealny lakier.. hamulce 305mm Brembo z GTA, felgi 18" Toora od GT, zawieszenie -40mm jakieś.. był chyba pierwszym który przełożył ori xenony ciemne z GTA i podłączył w ASO + spryski.. GTA look na ori zderzakach tylko skróconych u spawacza plastiku.. wnętrze od GTA w 5D, przekładka navi ze sterowaniem z kiery.. zabudowa car audio bagażnika.. silnik miał 2.0 TS i dołożone nitro.. butla zabudowana razem z car audio w bagażniku.. jak kupiłem moją 147 i zobaczyłem jego to był szok! także niewierzę że to wnętrze GTA mogło nie pasować czy coś bo ten człowiek raczej by tego nie zniósł przy jego podejściu do estetyki i dopracowania auta..

Fotele i kanapa od GTA tez widzialem w 147 FL 5d wiec podejrzewam ze pasuja plug&play jesli w 2 sztukach juz tak bylo zrobione. Wieoczorem moge wrzucic fotki tej 147.

Amortyzatory
Powrót