CEWKA - PRZEWODY ZAPŁONOWE - Pytanie / Opinie

Auto
AR 147 1.6 105KM
Witam

Po niespełna 6 tys spokoju od wymiany świec pojawił się ponownie błąd P0300 i P0301

Dziś wymieniłem przewody zapłonowe (błąd podczas jazdy znowu się pojawił więc zostaje mi cewka)

Kupiłem NGK RC-AR903 i małe zaskoczenie .. w oryginale miałem 4 kable tej samej długości a tych mam 2 krótsze i 2 dłuższe.

Założyłem i chodzi OK. Dzwoniłem do 3 sklepów i w każdym mi podawali ten sam nr części z NGK. W jednym tylko stwierdzili że NGK robi jeszcze inne (4 jednakowe) ale nigdzie na z 10 hurtowni do jakich mają dostęp ich nie maja.

Czy nie ma naprawdę w ofercie jednakowej długości przewodów ? Czy sklepy idą na łatwiznę i ściągają uniwersalne do TSów nowszych i starszych te same.

Pytanie 2

W związku z dalszym pojawianiem się błędu, będę musiał kupić cewkę.
Jakie polecacie?
Co sądzicie o tańszych zamiennikach? np firma RACER ? (na allegro dostępne)
Boscha komplet wyjdzie mnie około 1600zł - Racer 400

RACER to są najtańsze częsci robione dla FOTY.Tak jak MAXGEAR dla AUTO PARTNER. Raczej długo chodzić to nie będzie.Wiem na przykładzie MAXGERA, cewki chodzą bardzo krótko, ale reklamację uznają.

Kod:
Po niespełna 6 tys spokoju od wymiany świec pojawił się ponownie błąd P0300 i P0301
Dziś wymieniłem przewody zapłonowe (błąd podczas jazdy znowu się pojawił więc zostaje mi cewka)
- potem to jeszcze zostaje ECU, on steruje zapłonem, nie ma oddzielnego modułu zapłonu.

Przez weekend zrobiłem około 400km w tym większość w trasie i po autostradzie i błąd się nie pojawił :)
Więc wymiana cewek chwilowo zawieszona.
Wystarczyła póki co wymiana samych przewodów jednak. Tylko niepokoi mnie troche ta ich dziwna długość. Ale skoro pali od strzała nie falują obroty i nic dziwnego się nie dzieje to chyba może tak zostać :)

Amortyzatory
Powrót